2020-03-04 11:44:19• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Jól vannak a koronavírussal diagnosztizált romániai páciensek

Harmincöt személy van jelenleg intézményes karanténban a koronavírus jelentette veszély miatt, 10.094-et pedig otthonukban különítettek el és tartanak megfigyelés alatt – jelentette szerdán a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (DSU). Az karanténban levő 35 személy esetében vizsgálatokat végeznek annak kiderítésére, hogy megfertőződtek-e az új koronavírussal.

A DSU emlékeztet, hogy Romániában ez idáig négy személynél mutatták ki a vírust. Az elsőként diagnosztizált pácienst, a Gorj megyei fiatalembert már gyógyultnak nyilvánították, miután az egymástól 24 órás különbséggel elvégzett két teszt is negatív eredményt mutatott. A 25 éves férfit kedden kiengedték a kórházból. A másik három fertőzöttet a kolozsvári, illetve a temesvári kórházban kezelik, valamennyiük általános állapota jó.


Hétfőn a 112-es egységes segélyhívószámra 67, a 0800 800 358-as zöld számra 977 hívás érkezett a koronavírussal kapcsolatban. A DSU ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjanak a témáról, információkért az erre a célra létesített zöld számot hívják. A külföldön élő román állampolgárok a +4021 320 20 20-as telefonszámon érdeklődhetnek a megbetegedés megelőzésének módjáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: