2018-07-23 14:45:17• hírek • Bede Emőke

Jól van a kislány, aki után közel egy teljes napon át kutattak

Rendőrök így, határőrök úgy... Naponta megannyi titkon elmormolt szidalmat olvasnak fejükre, azonban csak keveseknek jut eszükbe, hogy ezek az egyenruhások sokszor életeket mentenek, a tűzoltókról már nem is beszélve. A hétvégén eltűnt kislány példája jól szemlélteti, ha kell, bizony e szervek komoly mozgósításra és összefogásra képesek.

Amint arról az eltűnt, majd csaknem egy nappal később megkerült kislányról szóló rendőrségi közlemény beszámol, az édesapa 13 óra tájban riasztotta a rendőrséget, mondván kétéves kislánya eltűnt, s az eddigi kutatásuk eredménytelenül zárult. Mint azóta kiderült, a lánykának a szülők szekere mellett kellett volna várakoznia, azonban a csintalan gyermek elkóborolt, s mindezt a többiek túl későn vették észre.


Az édesapa hívására rendőrök jelentek meg a terepen, majd megérkeztek a tűzoltók és csendőrök is. Az esetről értesülve azonban helybéli civilek is csatlakoztak hozzájuk, így egy igencsak nagy létszámú csapat kezdte keresni az eltűnt totyogót. A mozgósítás ritkán látott összefogást eredményezett, a máramarosi rendőrség az egyik legjobb négylábú kollégáját küldte a helyszínre, Tebát. Azonban még a négy manccsal kiegészült kutatócsapat sem jutott eredményre, a barátságosnak cseppet sem nevezhető este pedig rohamos léptekkel közeledett.



Természetesen a kutatás éjszaka sem szünetelt, hiszen egy ilyen fiatal gyermek esetében minden perc késlekedés döntő fontosságú lehet. Épp ezért a határrendészet munkatársai is csatlakoztak a kereséshez, és nem felejtették el magukkal hozni a hőkamerát sem, mely akkor is éles szemmel pásztázta a terepet, mikor az ember már az orráig sem látott az éjszakai sötétségben.


Az éjjel sajnos nem hozott eredményt, a hajnal viszont igen. A friss csapatok már épp indultak volna egy újabb körre, amikor a gyermek édesapja értesítette őket, hogy megtalálta a kétéves kislányt, így reggel 8-kor a gyermek már újra családja körében volt. Annak ellenére, hogy az édesapa megtagadta az orvosi vizsgálatot, hivatalból mégis kiküldtek egy mentőt orvossal együtt. Mint kiderült, a gyereknek az ijedtségen kívül semmi baja, állapota a körülményekhez képest kielégítő.


Tizenhárom tűzoltó, tizenhárom rendőr, hét csendőr, határrendészek, egy négylábú és megannyi civil összefogása, valamint egy kétéves kislány épségben való megtalálása. Ez a hétvégi mérleg. A felmerülő kérdések mellett egy dolog kétségtelenül igaz: a szülők számára a szombati nap a rémálomba illő tapasztalat mellett egy örök életre szóló leckét is adott a kellő odafigyelésről.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: