2014-08-05 10:36:08• hírek • MTI

Jól termel a galaxis örzői című film

Rendkívül jól nyitott világszerte a mozikban a Marvel filmstúdió hétvégén bemutatott új sci-fi kalandfilmje, A galaxis őrzői: 160,4 millió dollár értékben adtak el jegyet az univerzum megmentésért küzdő szuperhősök kalandjait bemutató mozira.

A film iránti kimagasló érdeklődés azt jelzi, hogy a "Marvel filmstúdió a mozis brandek új aranyszabványa" - írta a Variety.

A film augusztusi box-office rekordot döntött az észak-amerikai mozikban, ahol 94 millió dollár értékben adtak el rá jegyet, ezzel magasan túlszárnyalta a Bourne Ultimátum 2007 augusztusi bemutatásakor elért 69,3 millió dolláros jegybevételt, és egyben az idei harmadik legnagyobb összegű kasszasiker a filmbemutatók sorában.

Külföldön 66,4 millió dollárral nyitott 42 országban, köztük Oroszországban, Brazíliában, Mexikóban és Nagy-Britanniában. Úgy érte el világszerte a 160,4 millió dollárt, hogy az olyan nagy piacokon, mint Kína, Ausztrália, Franciaország és Spanyolország is csak ezután mutatják be.

A Marvel képregényeinek adaptációja évek óta igen jó hasznot hoz: 2012-ben a Bosszúállókkal 1,5 milliárd dollárt kerestek, a Vasember harmadik része 1,2 milliárdot hozott, majdnem megkétszerezve a sorozat előző filmjét a Thor: A sötét világ címűt, amely 644,8 millió dollárt forgalmazott. Az idén bemutatott Amerika kapitány - A tél katonája című filmre globálisan 713,2 millió dollár értékben váltottak jegyet.

Amióta 2008-ban átvette a tulajdonjogokat a filmjei fölött, a Marvel 6,3 milliárd dolláros jegybevétellel az egyik legsikeresebb stúdióvá vált Hollywood történtében.

A Galaxis őrzőiben képregényeinek kevésbé ismert hőseit vitte filmvászonra a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után. A történet a kalandor Peter Quill (Chris Patt) körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan (Lee Pace) világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége van ahhoz, hogy épségben megússza a kalandot.

A filmben Bradley Cooper a hangját kölcsönözte egy gépfegyverrel lövöldöző mosómedvének, Vin Diesel pedig Grootnak, az emberszerű fának.

A Marvel filmstúdió egy hete jelentette be, hogy tervezi a film folytatását, amelyet várhatóan 2017 júliusában láthatnak majd a nézők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: