2018-07-13 11:48:43• hírek • Bede Emőke

Jól teljesít a kórház konyhája: elégedettek a páciensek

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Tizenhárom évet kellett várnia a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórháznak arra, hogy ismét saját konyhájában készíthesse el a páciensek számára a napi menüt. Július 1-én azonban újra beindult a konyha, a pozitív visszajelzések pedig nem várattak sokat magukra.

A Szatmár.ro megkeresésére az intézmény vezetője, Adrian Marc elmondta, egyre több pozitív visszajelzés érkezik a kórházi konyha teljesítményét és az elkészült ételek minőségét illetően. Úgy a páciensek, mint hozzátartozóik meg vannak elégedve a megújult étkeztetéssel, melynek köszönhetően folyamatosan biztosítva van a változatos és meleg étel a betegek számára.
 

Az intézménynek egyébként naponta 600-800 személy étkeztetését kell biztosítania, a pénzügyi keret azonban meglehetősen szűkös: a szakorvos által előírt menütől függően egy beteg teljes napi ellátására mindössze napi 10-15 lej jut, de a konyha beindításakor az elsődleges szempont nem a költséghatékonyság volt, hanem az, hogy a 16 féle menünek köszönhetően egy beteg se maradjon éhesen, mi több, nap mint nap sokszínű és meleg étel kerüljön eléjük. Az intézmény vezetője szerint sikerült elérni az elsődlegesen kitűzött célokat, de ez nem jelenti azt, hogy hátra lehet dőlni.
 

A kórházvezető ugyanis arról is beszámolt a Szatmár.ro-nak, hogy szeretnék megoldani a kórházi személyzet étkeztetését is, azaz az alkalmazottak is vásárolhatnának a konyhában frissen készült ételekből. Ezt fél vagy maximum egy évben belül szeretnék kivitelezni, de arra vonatkozó törekvések is vannak, hogy a látogatók és hozzátartozók számára egy olyan modern büfét alakítsanak ki, ahol bárki szívesen költhet el egy fogást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: