2011-08-05 15:05:05• hírek • MTI

Jól szervezett átverés

Illusztráció
Illusztráció

Hetvenkét tonna kukorica árát, 8640 eurót csalt ki egy román gazdálkodótól három pitvarosi lakos. A bűncselekményben két, magát rendőrnek kiadó férfi is közreműködött, őket még keresik a hatóságok - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

A jó minőségű kukoricát megvételre ajánló férfiak Nagylakon találkoztak a későbbi sértettel, egy romániai gazdálkodóval. Megegyeztek a részletekben, és a férfitól átvettek háromezer euró előleget - mondta Tuczakov Szilvána.

Azt ígérték, három kamionnal leszállítják a megrendelt árut, de később újabb háromezer eurót követeltek arra hivatkozva, hogy különben nem indítják el a teherautókat. Amikor ezt az összeget is megkapták, a sértettet Hódmezővásárhelyre vitték, ott azt mondták neki, hogy kérik a maradék pénzt is, mert nem bíznak benne. Miután a román gazdálkodó kifizette a teljes vételárat, visszaindultak Nagylakra, útközben azonban két, magát rendőrnek kiadó férfi megállította az autót, és igazoltatták az utasokat.

Az egyik elkövetőt, akinél a teljes vételár volt, az álrendőrök arra hivatkozva, hogy körözés alatt áll, elvitték - közölte az őrnagy.
A sértett pánikba esett, hiszen a másik két elkövető közölte vele, hogy így biztosan nem lesz üzlet. A sértett később értesítette a valódi rendőröket, azonosították az elkövetőket, őrizetbe vettek őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: