2018-09-17 08:12:16• hírek • Bede Emőke

Jól szerepeltek mentőseink az országos versenyen

Immár nyolcadik alkalommal szervezték meg a mentősök országos versenyét, a szeptember 12. és 17. között Hunyad megyében megrendezett megmérettetésről pedig nem hiányoztak a szatmáriak sem.

Az idei versenyre minden eddiginél több megye jelentkezett, így a csapatok száma ebben az évben elérte a 28-at. Jelentkezett 16 C2-es típusú, orvossal kiegészült csapat és 11 B2-es, asszisztenssel kísért is. Azonban nem csak a jelentkezők száma miatt volt rendkívüli ez az év, hanem azért is, mert első ízben vett részt a versenyen egy moldvai C2-es egység is.
 

Maga a valódi verseny 13-14. között zajlott, a mentősöknek pedig két feladatban kellett helytállniuk. A 15 perc alatt megoldandó feladatokat valós események inspirálták, azaz olyan sürgősségi helyzeteket dolgoztak fel, melyek bármikor megtörténhetnének a hétköznapokban is. Az elbírálásban a zsűrinek nagy segítségétre volt az a két modern szimulációs gyakorlóbábu is, melyek amellett, hogy tüneteket produkálnak, még a beavatkozásokra is élethűen reagálnak. 
 

A Szatmár Megyei Mentőszolgálatot egy C2-es, orvossal kísért csapat képviselte, a megmérettetés végén pedig nyolcadik helyen zártak. A mentőszolgálat vezetősége köszöni a versenyen induló munkatársaknak a befektetett munkát és gratulál az elért helyezéshez.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: