2019-06-19 07:32:37• hírek • Szatmár.ro

Jól szerepeltek a szatmári sakkozók Kolozsváron és Tordán


Az elmúlt hétvégén Tordán és Kolozsváron mérték össze a tudásukat a sakkozók, amelyen a szatmári sportklubok is képviseltették magukat.

 

A Kolozsvári Nemzetközi Lions Festival sakktornán a szatmárnémeti Vointa Sakk Klub sakkozója, a még csak 5 éves Kovács Balázs, a 8 évesek kategóriájában a harmadik helyet szerezte meg. Amint a Sport Egyesület közleményéből kiderül, Balázst, akinek nem ez az első sakk-sikere, Ciprian Muntean és Páll Zoltán készítették fel.  A kolozsvári sakkfesztiválon jól szerepeltek a többi szatmári sakkozók is, Maier Alexandru Sever, Zvenyak Johanna-Rita (LPS Satu Mare), és Kovács Ábel is (Vointa), akik szintén az U8 kategóriában szállt versenybe, és a 4., 5. illetve 8. helyen zárták a versenyt. 

 

A 10 évesek kategóriájában Negru Vlad és David Andrei-Alexandru, mindketten a Szatmárnémeti Sportlíceum tanulói a 6. és 15. helyet érték el a rangos versenyen, míg Salajan Stefania a 12 évesek kategóriájában az előkelő 2. helyet érte el. Maresanu Mina-Andrei a 18 évesek kategóriájában szállt versenybe, és végül a hatodik helyen végzett. 

 

A Tordai versenyen szintén megméretkeztek a szatmári sakkozó gyerekek, és szép eredményekkel térhettek haza, Zvenyák Johanna az U8 lányok kategóriában a második lett. Hamarosan pedig újabb versenyek várnak rájuk, hiszen a hamarosan kezdődő nemzetközi FISCA után Aradon is több szatmári versenyző megméretkezik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: