2009-03-09 15:10:06• hírek • Ferenczi Noémi

Jól szerepeltek a diákok

Jól szerepeltek a kölcseys diákok a hétvégi tantárgyversenyek megyei szakaszain.

A hétvégén zajlott a matematika olimpiász megyei szakasza, melyen a megyei iskoláinak legjobbjai mérhették össze tudásukat. Az V.-VI. osztályos diákok az Avram Iancu általános iskolában írták meg a felmérőket, míg a VII.-XII. osztályosok a Mihai Eminescu Főgimnáziumban versenyeztek. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból összesen 23 tanuló vett részt a versenyen.

A XI. osztályosok ezúttal remekeltek: Garda Ingrid első, Bodor Zoltán második, Polcz Péter harmadik helyezést ért el, míg Lieb Helga, Simon Erika és Vezér Krisztina dicséretet kaptak.

A X.-esek közül Bondici László kimagasló pontszámmal első helyezést ért el, Mile László pedig dícséretben részesült. A IX.-ből Sajtos István harmadik helyezést ért el, Lakatos Tamás és Szilágyi Andrea dícséretben részesült. Dancu Júlia, hetedikes diák szintén dícséretet kapott - magyarázta Kovács Béla, a főgimnázium matematika szakos tanára.

A diákokat Nevelits Gyöngyvér és Ványi Emese tanárnők készítették fel.

Az országos döntő a tavaszi vakációban lesz Konstancán, előtte azonban, március 4-én egy megyeközi matematika verseny kerül megrendezésre.

Az Erdélyi Műszaki Tudományos Társaság szervezésében a VII.-VIII.-os diákok számára meghirdetett Hevesy György, valamint a IX.-XI. osztályos diákoknak az Irinyi János kémiaversenyek megyei döntője szintén a hétvégén zajlott.

A Hevesy György kémiaverseny országos döntőjén Képes Tamás, Dancu Júlia és Maier Kurpe Erik hetedikes tanulók, míg az Irinyi János kémiaverseny szintén országos döntőjén Poszet Cynthya kilencedikes és Oláh Laura tizenegyedikes tanulók fognak részt venni- mondta el a Szatmár.ro-nak Átyim Erzsébet, kémia szakos tanárnő.

A közgazdaság tantárgyolimpiász megyei szakasza is most hétvégén került megrendezésre. Szendrei Tamás első helyezést ért el. A polgári ismeretek tantárgyolimpiászon Mihály Ingrid és Marian Ágnes nyolcadik osztályos tanulók csapata dícséretben részesült - tájékoztatott Gál Éva tanárnő.

A kémia olimpiászokon is remekeltek a diákok

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: