2007-09-30 08:50:44• hírek • Szatmár.ro

Az új Volkswagen Tiguan

nvwtiguan3Egy sor újítást vezet be a VW a Tiguan bemutatásával.

A Volkswagen a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA) világpremier keretében mutatta be új Tiguan modelljét. A Touareg „kistestvére” minden olyan autós számára kiváló ajánlat, akik egyedi megjelenésű és sokoldalú SUV-modellt keresnek, ám eközben a kényelemre, a dinamikus mozgékonyságra és a variálhatóságra szintén nagy hangsúlyt fektetnek. Futóműve rendkívüli agilitásával és biztonságával még magasabbra helyezi a mércét a SUV-modellek körében. Mind az öt motorja – a SUV-szegmensben a világon elsőként kivétel nélkül turbófeltöltéssel – gyakorlatilag már kevéssel alapjárati fordulatszáma felett bőséges vonóerőt produkál. A teljesen új tervezésű és igen csendes common-rail TDI erőforrások már ma megfelelnek a 2009-től hatályba lépő Euro 5 kibocsátási norma követelményeinek. Kívánságra a Park Assist rendszer szinte teljesen automatikus parkolást kínál a Tiguan vezetője számára a „városi dzsungelben”, a legújabb navigációs berendezés ( RNS 510) pedig off-road funkciója segítségével vezeti vissza a terepről utasait a civilizációba. A Tiguan akár 1.510 literig bővíthető csomagterével már csaknem kisáruszállító-kvalitásokat vonultat fel. Az akár 2.500 kilogrammos vontatható tömeg emellett abszolút csúcsértéket képvisel a Tiguan szegmensében.

nvwtiguan2

 

Trend&Fun és Sport&Style – az okos, agilis és sokoldalú tehetségek

A Trend&Fun, Sport&Style és a Track&Field felszereltségi változataiban kínált Tiguan célzottan kétféle kivitelű karosszériával jelenik meg a piacon. A Trend&Fun és a Sport&Style változatokat leginkább utcai használatra fejlesztették ki. Dinamikusan mozgékony, biztonságos és rendkívül kényelmes menettulajdonságaik leginkább a személyautókat idézik, ám terepes és vontatási képességeikben természetesen e Tiguan változatok sem szenvednek hiányt. A műutaktól távoli, igazán kemény útszakaszokat mindazonáltal átengedik a Tiguan Track&Field kivitelének.

Track&Field a kemény terepezésre

A Tiguan Track&Field modellt kifejezetten az aszfaltot sosem látott utakra tervezték. A Trend&Fun és Sport&Style változatoktól eltérően, e különösen kalandra termett Tiguan elöl még nagyobb, 18 helyett 28 fokos terepszöggel rendelkezik. A Tiguan Track&Field emellett új fejlesztésű off-road üzemmódot is kínál, amely gombnyomásra segédrendszerek egész seregét veti be a biztonságos terepezés érdekében.

A világ első SUV-modellje kizárólag turbófeltöltésű motorokkal

Mint a főcímekben már szerepelt, a Tiguan a világ első olyan SUV-modelljeként jelent meg, amelynek motorpalettáján kizárólag turbófeltöltésű konstrukciók sorakoznak. A turbófeltöltés előnyei: nagyobb teljesítmény, már alacsony fordulatszámokon is magas forgatónyomaték-szint, mérsékelt üzemanyag-fogyasztás és kedvezőbb kipufogógáz-emissziós értékek. Jó példa erre a benzinesek kínálata, amely három új TSI – közvetlen befecskendezés, turbófeltöltővel, illetve turbó- plusz kompresszoros feltöltéssel – konstrukciót tartalmaz. A négyhengeresek teljesítménye 110 kW / 150 LE, 125 kW / 170 LE és 147 kW / 200 LE. A dízelek palettáján feltűnően csendes common-railA két TDI teljesítménye 103 kW / 140 LE és 125 kW / 170 LE, emellett megfelelnek az Euro 5 emissziós szabvány követelményeinek. négyhengeresek teljesen új fejlesztésű generációja szerepel.

nvwtiguan1

 

4MOTION állandó összkerék hajtás és két hatfokozatú sebességváltó

Az állandó összkerékhajtás terepen elengedhetetlen, míg országúton az intelligens négykerék hajtás jelentősen hozzájárul az aktív biztonsághoz. A Tiguan modellekben a 4MOTION állandó összkerék hajtás legújabb generációja, illetve manuális, és opcióként automatikus hatfokozatú sebességváltó dolgozik. Mindkét váltómű különleges off-road követelmények szerint készült. A manuális sebességváltóval szerelt modellek 1.000 percenkénti fordulatszámnál mindössze 6,69 kilométer/óra sebességgel is tudnak folyamatosan haladni, s ezzel tulajdonképpen egy felezős sebességváltó „mászófokozatát” kínálják. Az automatikus váltómű fokozat-előválasztással működik, megakadályozva, hogy terepen haladva a rendszer mindig az eggyel magasabb fokozatba váltogasson.

SUV-beltér egy kisáruszállító variálhatóságával

A Tiguan igazán sokoldalú összkerék hajtású tehetség. Ez nem csupán a hajtástechnikájában jut kifejezésre, hanem igen tágas és sokrétűen variálható belső terében is. A hátsó üléspad 60:40 arányban osztott, hosszirányban 16 centiméteres távolságon állítható, támlájának dőlésszöge pedig több fokozatban állítható. Ennek eredményeképpen vagy a hátul ülők lábtere vagy a csomagtér növelhető meg jelentősen. Extra felszerelésként a „Cargo-management” rendszerrel kiegészített, kettős csomagtér-padlózat is rendelkezésre áll. A Tiguan Track&Field és Sport&Style változataiban mindemellett az első utasülés is lehajtható, így a hosszú tárgyak is könnyen szállíthatók. Az üléspozícióra mindegyik modellben igaz, hogy az utasok nemcsak elöl, hanem hátul is kimondottan kényelmesen utazhatnak. Ennek oka, hogy a hátul utazók a korszerű mozitermekhez hasonlóan magasabban ülnek, mint az elöl helyet foglalók, így számukra is kellemesebb az utazás.

A Tiguan önállóan beparkol, és egyedül is kitalál a sivatagból

Első ízben szerepel egy SUV-modell felszereltségében a Park Assist rendszer, amellyel a Tiguan mindenkor csaknem teljesen önállóan manőverez a kívánt parkolóhelyre. A már említett off-road üzemmód valóságos technikai parádét vonultat fel, ugyanis a világ egyetlen más SUV-modellje sem alkalmazza csupán egyetlen gombnyomásra biztonsági rendszerek hasonlóan széleskörű hálózatát. A Tiguan egyedi adottságai a vontatási képességeiben is megnyilvánulnak: új, befordítható vonóhorgára modellváltozattól függően akár 2.500 kilogrammos vontatmány is csatlakoztatható. Immár önálló kategóriát képviselnek az érintőképernyős rádió és navigációs rendszerek: a csúcsmodell (RNS 510) már alapkivitelében 30 gigabájtos merevlemezzel, terepes navigációs üzemmóddal és tolatókamerával működik.

www.volkswagen.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: