2014-05-13 11:38:08• hírek • Szatmár.ro

Jól szerepeltek Nagyváradon a szatmári matekesek

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre Nagyváradon a Csillagszerző Matematika verseny országos fordulója, amelyre azok a diákok kaptak meghívást, akik a márciusban lezajlott megyei fordulón legjobb eredményeket értek el.

Megyénket az V.-VIII. osztályosok közül évfolyamonként az első helyezettek képviselték: V. osztály - Baranyai Dóra (10-es számú Általános Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna tanárnő); VI. osztály - Lieb Hanna (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Forgács István tanár); VII. osztály - Tempfli Levente (Hám János Római-Katolikus Teológiai Líceum, felkészítője Polcz Zita tanárnő); Baranyai István (10-es számú Általános Iskola, felkészítője Kacsó Zsuzsanna tanárnő). A diákokat Tempfli Gabriella a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola matematika tanára kísérte el.

A rendezvény péntek este ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Ezt követően kultúrális előadást tekinthettek meg a tanulók, szervező- és kísérő tanárok egyaránt. Az este a résztvevő tanárok szakmai beszélgetésével zárult.

A 15 megyéből érkezett diákok felkészültségüket a matematika terén, valamint logikai gondolkodásukat bizonyíthatták a szombati megmérettetésen. A versenyt követően a diákok évfolyamonként, szaktanár irányításával megbeszélték a feladatokat. Eközben a javító tanárok értékelték a dolgozatokat. A szellemi munka után következett a lazítás, séta Nagyváradon, amelyen a résztvevők a város olyan nevezetességeivel ismerkedtek, mint a Nagyváradi Színház, Szent László-templom vagy a Nagyváradi Vár. Az est folyamán néptáncokat próbáltak ki a diákok a nekik szervezett táncház keretein belül.

Vasárnap került sor az ünnepélyes záró programra, ahol a díjazott tanulók és tanárok átvehették jutalmukat. A szatmári csapat nagyszerű eredményekkel tért haza: Baranyai Dóra (V. osztály) Csillagszerző III. díj és minisztériumi dicséret; Baranyai István (VIII. osztály) Csillagszerző III. díj és minisztériumi dicséret; Tempfli Levente (VII. osztály) Csillagszerző Dicséret; Lieb Hanna (VI. osztály) Csillagszerző VI. helyezés.

Nagyváraddal ismerkedtek a diákok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: