2011-05-04 07:31:32• hírek • Szatmár.ro

Jól szerepelt a nagykárolyi fogathajtó

Nagyszabású sporteseménynek adott otthont április 28. és május 1. között a magyarországi Fábiánsebestyén, ugyanis itt rendezték meg a háromnapos nemzetközi kettesfogathajó-versenyt.

A megmérettetést Lázát Vilmos nyerte meg, a dobogó második fokára pedig a gyergyószentmiklósi Pál Attila állhatott fel. Rákóczi Gergő, a nagykárolyi Drosera Lovasklub versenyzője sajnos vasárnap az ömlő esőben levert három akadályt, így összetettben a 6-ik lett.

Pedig a verseny sokkal jobban indult számára: a nagykárolyi sportklub háromszoros országos bajnok versenyzője megelőzve a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmost és a többszörös csapatvilágbajnok szintén magyarországi Nyul Zoltánt, az előkelő harmadik helyen végzett.  

A szakemberek szerint nagyon jó eredményt ért el a károlyi versenyző, de egészében véve a román csapat is jól szerepelt. A versenyen 10 ország 60 fogathajtója vett részt, mivel a fábiánsebestyéni nemzetközi megmérettetés az augusztusi franciaországi kettesfogat világbajnokság minősítő versenye volt. A legjobban innen egyenesen a világversenyre mehetnek, és képviselhetik nemzetüket ebben az előkelő sportágban.

Rákóczi Gergő jól szerepelt a versenyen
Rákóczi Gergő jól szerepelt a versenyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: