2012-03-01 14:53:56• hírek • Póti Orsolya

Jól sikerült idén a vásár a márciuska-árusoknak

Színes ruhát öltött néhány napra Szatmárnémeti központja: rengeteg márciuska-árus lepte el a belvárost. Az eladók szerint jól ment az idei vásár, hiszen óriási volt a kínálat így a vásárolóknak volt miben válogatniuk.

Már február közepétől ellepték a várost a márciuska árusok, akik idén is gazdag árukínálattal várták mindazokat, akik Március elseje alkalmából akarják megajándékozni szeretteiket. Ezt az ünnepet az erdélyi magyarok a román lakosoktól vették át, és ilyenkor egy-egy márciuska ajándékkal, vagy virággal lepik meg a férfiak a nőket. Az apró figyelmesség a tavasz szimbóluma, a megújulás és a szeretet jelképe.

Szatmárnémetiben talán a tavalyinál is nagyobb volt a választék, hiszen több százféle típusú és formájú márciuskát lehetett vásárolni, különböző árkategóriákban. A vásár utolsó két napján a járó-kelők már féláron is hozzájuthattak a csecse-becsékhez, a legegyszerűbbe márciuskákat pedig már 1 lejért is megvásárolhatták.

A legtöbb standnál a legdrágább márciuska 10 lej volt, de akadt olyan hely is, ahol 20 lejért kaphatták meg a virágos kitűzőket az igényesebb vásárolók. Akadtak feltűzhető patkók, hóvirágok, különböző figurák, katicabogarak és külön a márciuska ünnepre gyártott ajándéktárgyak melyekért 2 és 8 lej között kellett fizetni.

Az árusok szerint a tavalyinál jobban ment a vásár, mert nagy volt a kínálat és az árak szinte semmit sem változtak az elmúlt évekhez képest. A standoknál főként a szerdai napon és csütörtökön fordultak meg a vásárlók, és voltak közöttük olyanok is akik egyszerte ötven darabot szereztek be a tavasz szimbólumából.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: