2009-04-26 17:10:05• hírek • Ferenczi Noémi

Jól sikerült az idei kutyakiállítás

Az idén harmincegyedik alkalommal szerveztek kutyakiállítást Szatmárnémetiben. A rendezvény után Dr. Molnár Zsoltot a szatmári ebtenyésztők elnökét kérdeztük az idei kiállításon tapasztaltakról.

Az időjárás is kedvezett a hétvégén az idei harmincegyedik alkalommal megrendezett és egyben tizenötödik nemzetközi kutyakiállításnak, melyen Európa 16 országából körülbelül 140 kutyafajtát vonultattak fel. A hétvége folyamán közel 1500 kutyát mutattak be a zsűrinek.

Dr. Molnár Zsoltot a szatmári ebtenyésztők elnökét az idei rendezvényen tapasztaltakról valamint a legkülönlegesebb fajtákról kérdeztük.

"Szinte minden csoportban voltak ritka fajták. Ami még örvendetes, hogy minden csoport szépen számban képviseltette magát. A visszajelzések alapján is nagyon jól sikerült a rendezvény. Többen megköszönték, hogy itt lehettek és ígérték jövőre is eljönnek"- magyarázta Molnár.

Szatmári tenyésztők is szép számban voltak a kiállítók között és többen díjat is kaptak, sőt az idei rendezvényen is díjazták a hétvégén megrendezett két kiállítás legsikeresebb szatmári kutyáját. A díjazott eb egy francia bulldog volt.

Talán a kedvező időjárás miatt, az idén nagyon sokan látogattak ki a strandra. A rendezvény két napján több mint 5 ezer belépőjegyet adtak el a szervezők.

A kutyakiállítást megelőző napok sajtóhíresztelései szerint, a strandon rengeteg kullancs van, így nem éppen kedvező a kiállítás megszervezésére. Ezzel kapcsolatban dr. Molnár elmondta, nem voltak ilyen jellegű problémák, de ha lettek volna, akkor is fel lettek volna rá készülve.

A jövő évi rendezvény számára egy másik helyszínt kell majd keresniük a szervezőknek, ugyanis a strandot egy magáncég koncesszióba vette. Dr. Molnár szerint, egyelőre nincsenek ezzel kapcsolatban elképzelések, annyi biztos, hogy igyekeznek majd hasonlóan kedvező környezetet biztosítani a rendezvény számára.

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

A vasárnapi CACIB kiállítás két legszebb kutyája

A hétvégén megrendezett két CACIB kiállítás legsikeresebb szatmárnémeti ebe

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: