2009-05-27 16:01:26• hírek • Ferenczi Noémi

Jól sikerült a kémiaverseny

Szép eredményeket értek el a Hevesi György nemzetközi kémia versenyen a kölcseys diákok.

A hétvégén került megrendezésre a Hevesi György kémia verseny nemzetközi döntője és egyben zárult le az idei év versenyeinek sora Egerben. A nemzetközi döntőn közel 40 hetedikes és nyolcadikos diák mérte össze tudását. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból Dancu Júlia és Képes Tamás hetedik osztályos tanulók vettek részt a versenyen. Mindketten elsők lettek a verseny erdélyi fordulóján, így jutottak tovább a nezteközi döntőre. Erdélyből egyébként még két diák méretkezett meg a hétvégén.

Képes Tamás nyolcadik, míg Dancu Júlia tizenkettedik helyezést ért el, utóbbinak ítélték a legjobb gyakorlati bemutatóért járó díjat. Átyim Erzsébet a két diák felkészítő tanára elmondta, elégedett a diákok eredményeivel, hiszen szép helyezést értek el, annál is inkább mivel a magyarországi tananyagból kellett felkészülniük.

A szombati versenyen komolyan próbára tették a diákok felkészültségét, hiszen az írásbeli kétórás felmérő után, a gyakorlati bemutató következett, majd pedig a szóbeli vizsga. "Nagyon büszke vagyok a diákjaimra, a két versenyzőre és az egész hetedik osztályra"- tette hozzá Átyim tanárnő.


A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból Dancu Júlia és Képes Tamás hetedik osztályos tanulók vettek részt a versenyen
A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból Dancu Júlia és Képes Tamás hetedik osztályos tanulók vettek részt a versenyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: