2012-05-30 17:37:13• hírek • Szatmár.ro

Jól sikerült a hatodik Sorompók Nélkül

Kevés pénzből szervezetek jó, tartalmas színházi fesztivált Szatmárnémetiben.

Összesen hatezer nézője volt a hatodik elkalommal megrendezett Sorompók Nélkül Nemzetközi Multikulturális Színházi Fesztiválnak - jelentette be Stier Péter, a színház megbízott vezérigazgatója az összegző sajtótájékoztatón. Kiderült: a stúdióelőadásokat zsúfolt ház előtt játszották, a nagyszínpadi előadások is nagy érdeklődésre tartottak számot. A Tűzoltótotorony parkjában megtartott ingyenes előadások iránt is nagy volt az érdeklődés, sokan részt vettek a rendezvényeken, akik a színházat egyébként nem látogatják rendszeresen - derült ki a szervezők tapasztalataiból.

A Fesztivál legtöbb nézőt vonzó előadásai a fővárosi színházak produkciói voltak: a Budapesti Kamaraszínház Mr. és Mrs. című előadása illetve a Bukaresti Odeon Színház produkciója vonzotta a legtöbb érdeklődőt.

Stier Péter gratulált a sajtótájékoztatón részt vevő Andrei Mihalache művészeti igazgatónak a fesztivál műsorának az összeállításáért, amiben mindenki megtalálhatta a kedvére való programot: vidám darabokat és tragédiákat, stúdióelőadásokat, koncerteket. A vezérigazgatótól azt is megtudtuk, hogy a Városi Tanács által kiutalt 250 ezer lejes költségvetéshez szponzoroktól és a jegybevételből még 60 ezer lejt sikerült előteremteni. Tudva azt, hogy más színházi fesztiváloknak ennél akár háromszor is nagyobbb a költségvetésük, ám fele ennyi nézőt sem vonzanak, a szatmári fesztivál nagyon sikeresnek mondható.

A következő évi fesztivállal kapcsolatban megtudtuk: a szervezők tovább bővítenék a palettát, hiszen úgy tűnik, igény lenne akár opera-előadásra, akár balett vagy táncszínházi előadásra is. Több szabadtéri előadást is ígérnek a 2013-as Sorompók Nélkül-re, illetve megtartják az idei évben sok dícséretet hozó feliratos fordítást is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: