2011-11-10 09:15:13• hírek • Kocsis Zoltán

Csehül járt a VSK Trutnovban: csúnya vereség a KEL-ben

Két győzelemmel véget érő hazai mérkőzés után első idegenbeli fellépésén elszenvedte első vereségét is a VSK női kosárlabdacsapata a Közép-Európa Ligában (KEL): Dan Fleseriu együttese 90-65 arányú vereséget szenvedett a cseh Kara Trutnov otthonában.

A vereség ténye önmagában nem meglepő, hisz a cseh női bajnokságot két együttes is képviseli az Euroligában, mögöttük pedig a harmadik erő a pontvadászatban pont a Trutnov. Ami viszont elgondolkodtató lehet, és ez a hétvégi, Alexandria elleni bajnokin is kirajzolódott, hogy a szatmáriaknál jelenleg egyedül Claudia Pop képes kimagasló teljesítményre. Az alig 22 éves lány ezúttal is messze a legeredményesebb volt a maga 21 pontjával. Őt az utóbbi napokban sokat kritizált Melissa Washington követte 13-al.

A VSK az első félidőben még abszolút versenyben volt, hisz az első negyed végén 21-21 volt az állás, és a másodikban is még csak 38-34. A találkozó a nagyszünet utáni tíz percben dőlt el, amikor nem csak támadásban, de védekezésben is összedőlt a VSK. Nem véletlen, hogy ezt a játékrészt a Trutnov 31-10 arányban nyerte meg. Az utolsó negyedben a két csapat leutánozta az első tíz perc teljesítményét, így a VSK még csak csökkenteni se tudta 25 pontos hátrányát és végül 90-65 arányban maradt alul.

Az ugyancsak cseh Brno (92-73) és a szlovák Poprád (82-63) legyőzése után a VSK elszenvedte tehát első vereségét a KEL A csoportjában, ahol a Trutnov áll az élen hat ponttal, megelőzve az öt pontos szatmáriakat (mivel a vereségért is jár egy pont), a négy pontos Poprádot és a 3 pontos Brnót. A csoport másik találkozóján mellesleg a Poprád 81-69-re verte a Brnót.

A B csoportban az Arad 87-39 arányban gyakorlatilag legázolta a VS Prágát és hibátlan teljesítménnyel áll a csoport élén az egyaránt három pontos Wasserburg, Prága, Slovanska előtt.

Közép-Európa Liga, 3. forduló:
Kara Trutnov - VSK 90-65
(21-21, 17-13, 31-10, 21-21)
A VSK pontszerzői: Pop 21, Washington 13, Ivan 10, Orosz 9, Mehmedic 6, Walker 4, Parau 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: