2011-11-14 09:36:28• hírek • Szatmar.ro

Jól sikerült a felhozómeccs a két hazai bajnoki előtt

Az utóbbi két, kevésbé jól sikerült mérkőzés után egy nagyon sima győzelemmel hangolt a Szatmárnémeti VSK a bajnokság következő fordulóira. A nehéz helyzetben lévő Sepsiszentgyörgy ellen egy pillanatig sem volt kérdés a győztes a kiléte, ennél azonban csak nehezebb meccsek jönnek.

A találkozót igazából még az ötödik fordulóban kellett volna lejátszani, ám a szentgyörgyiek akkor nem tudták bevállalni a szatmárnémeti utazást. A klub azóta ugyan megmenekült a csődtől, kerete azonban nyomokban sem emlékeztet arra a gárdára, amely két-három évvel ezelőtt még bajnoki döntőt vívott. Jól mutatja ezt az is, hogy szombat este 86-61-es vereséget szenvedtek Marosvásárhelyen.

Dan Fleseriu a találkozón betegség miatt nem számíthatott Amra Mehmedic játékára, míg Monica Ivan és Melissa Washington sérülés miatt nem léphetett pályára, ezért az Annemarie Parau, Orosz Andrea, Claudia Pop, Andrea Walker és Melisza Jaburova ötöst küldte a pályára. Az első pontot a vendégek szerezték, ám később kiderült: ez volt az utolsó alkalom, amikor ők vezettek.

Néhány perc múltán már 9-1-re vezetett a VSK, kevéssel később pedig már 21-5, az első játékrész végén pedig 28-14 volt.

A második játékrészben 38-18 után Fleseriu már a fiataloknak is lehetőséget adott, ennek tudható be az, hogy a Sepsi megúszta a megszégyenítő arányú vereséget és a VSK „csak" 91-53 arányú győzelmet aratott. Megjegyzendő, hogy Nagy Anitát leszámítva valamennyi ifi pontot tudott szerezni.

A VSK jelenleg négy győzelemmel és három vereséggel a 10. helyen áll a tabellán, az elkövetkezendő hat nap azonban komoly lépéseket tehetnek Popék a felemelkedés felé. Szerdán ugyanis előbb a Kolozsvárt fogadják 17.00-tól, vasárnap pedig a Temesvár lesz vendég 16.00-tól. A sportdömpinget a VSK férfi kézilabdacsapata teszi teljessé, a fiúk a lányok meccsét követően a Székelyudvarhellyel csapnak össze.

A osztály, 5. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Sepsiszentgyörgyi BBALL 6 Sepsi BC 91:53
(28:14, 24:15, 24:6, 15:18 )
A szatmári pontszerzők: Walker 24, Orosz 16 (2x3), Pop 15 (1x3), Giurgiu 12 (4x3), Mészáros 8, Părău 6, Moldoveanu 4, Jaburova 4, Szmutku R. 2
Játszott még: Nagy.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: