2015-06-10 18:15:05• hírek • Szatmár.ro

Jól ment az érettségizőknek a román szóbeli

Június 8 és 10 között tartották az idei nyári érettségi első próbáját, a román szóbelit.

A vizsgára 2398 diák iratkozott be, közülük pedig 2376-an részt is vettek a megmérettetésen - ez azt jelenti, hogy csupán 22 diák rettent el az amúgy nem túl nehéz vizsgától. Itt ugyanis nem az irodalmi tételekről kellett beszélniük, hanem különböző témákban nyelvtudásukat kellett megmutatniuk a vizsgáztatóknak.

A megmérettetésen 126 diák kapott középszintű értékelést, 425-en beszélik a románt haladó szinten és 1825-en tapasztaltak a román nyelv használatában - írja a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye.

Június 10 és 12 között anyanyelvből vizsgáznak az érettségizők. A digitális kompetenciák felmérésére június 15 és 19 között kerül sor, majd 22 és 26 között idegennyelv-tudásukat bizonyítják a vizsgázók.

Az érettségi nehezebbik része június 29-én kezdődik, akkor rendezik a román irodalom és nyelv írásbeli vizsgát. Június 30-án anyanyelvből írásbeliznek, július 1-jén pedig a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból lesz a vizsga. Július 3-án a szaknak megfelelő választott tantárgyból szerzett tudásukból adnak számot a diákok.

Az eredményeket július 6-án 12 óráig kifüggesztik, 7 és 9 között tart a fellebbezések időszaka, a végleges eredményeket pedig július 10-én teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: