2011-05-28 15:36:14• hírek • MTI/Krónika

Jól keresett a koldus Kolozsváron

Illusztráció
Illusztráció

Mintegy 460 lejnyi összeget keresett alig néhány óra leforgása alatt egy Szeben megyei koldus Kolozsváron, ám a rendőrök megbüntették, és vonattal hazaküldték.

G. V. alsóárpási (Arpasu de Jos) lakos reggeli vonattal érkezett meg a kincses városba. Amikor néhány óra múlva a rendőrök igazoltatták, már 467 lej (30 ezer forint) bevételre tett szert.

A koldust a rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően  megbírságolták, az összekoldult pénzt elkobozták, és az illetőt az első vonattal hazaküldték.

A közlemény szerint a kolozsvári közösségi rendőrség átlagosan napi hét-nyolc koldust gyűjt be a város utcáiról, a szám éves összesítésben 1800 körül mozog. A kéregetők több mint 90 százaléka más településről érkezik Kolozsvárra.

A közleményből az is kiderül, hogy hiába gyűjtik össze és küldik haza a máshonnan érkezőket: azok, látva a kolozsváriak adakozókedvét, mindig szívesen visszatérnek a város utcáira.

A nyári szezonban számottevően megugrik a koldusok száma a kincses városban, ilyenkor fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kéregetőket.

A városháza ugyanakkor arra kéri a kolozsváriakat, hogy ne osztogassanak alamizsnát a koldusoknak, ha mindenképpen adakozni akarnak, akkor inkább azoknak az intézményeknek és civil szervezeteknek adják a pénzt, amelyek eljuttatják a támogatásokat a valódi rászorulóknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: