2012-08-10 15:08:15• hírek • Kocsis Zoltán

Jól járt a Steaua, nehéz feladat a Videoton, a DVSC és Dinamo előtt

A jelek szerint a Steaua labdarúgócsapata igen jó viszonyt ápolhat Fortuna istenasszonnyal, a katonacsapatra vár ugyanis a legkönnyebb feladat az Európa Liga rájátszásában: a litván Ekranas. A másik végletet a Vaslui jelenti, a moldvaiak az olasz sztárcsapattal, az Interrel küzdhetnek meg a csoportkörbe való jutásért. A Debrecen, a Videoton és a Dinamo nehéz, de talán nem megoldhatatlan feladat előtt áll.

Miután a harmadik selejtezőkörben a Videoton kiejtette a Gentet, a rájátszásban egy újabb magyar-belga párharc lesz: a Debrecen a Bruges-el csaphat össze. Mindkét együttes a Bajnokok Ligája selejtezőjéből „esett" a második számú kupasorozatba. A magyar bajnok a BATE Boriszov ellen esett ki, a Bruges pedig egy idegenbeli gól nélküli döntetlen után nagy meglepetésre odahaza kapott ki 3-2-re a Köbenhavntól.

A Videoton alaposan meglepte a magyar sportközeget azzal, hogy a hazai győzelem után idegenben 3-0-ra verte a Gentet, a következő körben viszont legalább hasonló bravúrra lesz szüksége a Trabzonspor ellen. A törökök a tavaly a BL csoportkörében szerepeltek, a bajnokságban pedig a harmadik helyen végeztek.

A Steaua számára az Ekranas nem jelenthet komoly akadályt. Noha a litván csapat 23 forduló után vezeti hazája A Lygának nevezett pontvadászatát, sok mindent elmond játékerejéről (és a bajnokságéról is), hogy az előző körben még a BL-selejtezőben 11-0-ás összesített eredménnyel esett ki az Anderlecht ellen. Az Ekranas egyszer már játszott román csapat ellen: 1999-ben két 1-0 arányú vereséget szenvedett a Ceahlaul ellen az azóta megszüntetett Intertoto-kupában.

Nagyon nem panaszkodhat szerencséjére a másik bukaresti csapat, a Dinamo sem, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy kaphatta volna az Olympique Marseilles-t, a Tranzonsport vagy éppen a Hannovert, ám a Metaliszt Harkivvel is vigyáznia kell: a tavaly egy másiki ukrán csapat, a Vorskla Poltava búcsúztatta. A harkivi gárda ráadásul a tavaly a negyeddöntőkig jutott, ott a Sporting Lisszabon állított meg.

Ezzel szemben a Vasluira alaposan rájár a rúd: miután BL-selejtezőben a Fenerbahce jutott osztályrészéül, az EL-ben az Inter vár rá. A milánói sztárcsapat a tavaly botrányosan gyengén szerepelt, csak a hatodik lett a Serie A-ban, most az EL-ben kell bűnhődnie.

Ami a magyar érdekeltségű csapatokat illeti, a Hajnal Tamást foglalkoztató Stuttgart járt a legrosszabbul, ők Dzsuzsdák Balázs Dinamo Moszkvájával csaphatnak össze. Köteles László a svájci Luzern ellen védheti a belga Genk kapuját és ugyanúgy jó esélyük van a továbbjutásra, mint Huszti Szabolcsnak és a Hannovernek a lengyel Slask Wroclaw ellen.

Európa Liga rájátszás, augusztus 23-augusztus 30.

DVSC-Teva (magyar)-FC Bruges (belga)
Trabzonspor (török)-Videoton (magyar)
Marítimo (portugál)-Dila Gori (grúz)/Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi)
Steaua Bucuresti (román)-Ekranas (litván)
Slovan Liberec (cseh)-Dnyipro Dnyipropetrovszk (ukrán)
VfB Stuttgart (német)-Dinamo Moszkva (orosz)
Luzern (svájci)-Racing Genk (belga)
FK Zeta (montenegrói)-PSV Eindhoven (holland)
Anzsi Mahacskala (orosz)-AZ Alkmaar (holland)
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Olympique Marseille (francia)
Midtjylland (dán)-Young Boys (svájci)
Slask Wroclaw (lengyel)-Hannover (német)
Hearts (skót)-Liverpool (angol)
Atromitosz (görög)-Newcastle United (angol)
Horsens (dán)-Sporting (portugál)
Lokeren (belga)-Viktoria Plzen (cseh)
APOEL Nicosia (ciprusi)-Neftci (azeri)
Athletic Bilbao (spanyol)-HJK Helsinki (finn)
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Dudelange (luxemburgi)
Lazio (olasz)-NK Mura (szlovén)
Tromsö (norvég)-Partizan Beograd (szerb)
Molde (norvég)-Heerenveen (holland)
Motherwell (skót)-Levante (spanyol)
Legia Warszawa (lengyel)-Rosenborg (norvég)
Vaslui (román)-Internazionale (olasz)
Dinamo Bucuresti (román)-Metaliszt Harkiv (ukrán)
Crvena zvezda (szerb)-Bordeaux (francia)
Bursaspor (török)-Twente (holland)
Feyenoord (holland)-Sparta Praha (cseh)
AIK Stockholm (svéd)-CSZKA Moszkva (orosz)
PAOK Szaloniki (görög)-Rapid Wien (osztrák)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: