2011-05-09 10:14:35• hírek • MTI

Jól indított Thor, a villámisten

Lendületes, 66 millió dolláros premier hétvégével kezdte a nyári moziszezont a Thor című háromdimenziós akciófilm Észak-Amerikában.

A Paramount képregényfilmje premierjén nagy fölénnyel nyert a bevétel tekintetében. A toplista második helyét elfoglaló Halálos iramban 5. című akciófilmre péntektől vasárnapig 32,5 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.
Az első öt film közé a Jumping the Broom (13,7 millió dollár), a Szerelem kölcsönbe (13,2 millió dollár) és az animációs  Rio című film (8,2 millió dollár) került még be.

A Thor címszerepében Chris Hemswoth ausztrál színész mutatkozott be a 150 millió dollárból készült hollywoodi szuperprodukcióban olyan ismert kollégák oldalán, mint Anthony Hopkins, Natalie Portman vagy Stellan Skarsgard. A Marvel képregény nyomán készült misztikus moziban Thor, az öntörvényű isten földi száműzetése során tesz tanúságot hősiességéről. Kenneth Branagh, az akciófilm rendezője korábban inkább Shakespeare-feldolgozásaival (Hamlet, Ahogy tetszik) hívta fel magára a figyelmet.

Bár a Thor nem döntött rekordot premier hétvégi bevételével, Paul Dergarabedian boxoffice-elemző szerint a 66 millió dolláros nyitány elismerésre méltó kezdet, különösen annak tükrében, hogy ez a képregény nem tartozik a legismertebbek közé. A szakember úgy vélekedett, hogy a film tisztességgel helytállt a hagyományosan erős forgalmú első májusi hétvégén, és várhatóan tartani tudja majd az előnyt, legalább addig, amíg május 20-án mozikba nem kerül A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című epizódja.

A képregényfilmek első epizódjainak bemutató hétvégi rekordját a Pókember 2002-es debütálása tartja 115 millió dollárral, ezt követi a Vasember 2008-as bemutatkozása 99 millióval, a Thor ebben a rangsorban a harmadik helyre került.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: