2020-01-12 16:34:31• hírek • Szatmár.ro

Jól haladt az eddigi leghosszabb mért szakaszon Gyenes Emánuel

Az idei Dakar-rali leghosszabb mért szakasza várt a szombati pihenőnap után a mezőnyre. Vasárnap Riyadhban volt a rajt, 195 kilométer összekötő és 546 kilométer speciális szakaszt követően a versenyzők a Wadi Al Dawasirban futottak be a célba. És hogy mi volt a két pont között? Sok-sok homok és homokdűne!


Az Autonet Motorcycle Team színeiben versenyző Gyenes Emánuel az idei megmérettetés 7. futamát 5 óra, 12 perc és 41 másodperc alatt fejezte be. A futamot megnyerő Kevin Benavides 4 óra 36 perc és 22 másodperc alatt teljesítette a távot.


A szatmári motoros a futamot összetettben a 31. helyen fejezte be, Maraton kategóriában 4. lett, a Malle Moto kategóriában  pedig második lett a Mani által veszélyes ellenfélnek ítélt Benjamin Melot után – igaz, csak 4 perc, 41 másodperces hátránnyal.


Gyenesnek a Malle Moto kategóriában továbbra is biztos az első helye, 1 óra 25 perc és 23 másodperc az előnye a második helyezett Florent Vayssade-al szemben, és 1 óra, 39 perc és 18 másodperccel jobban áll, mint a jelenleg harmadik Benjamin Melot. Maraton kategóriában Mani a 7. helyen, az összetett versenyben pedig a 33 helyen áll.


A vasárnapi futamot tragédia árnyékolta be: a 40 éves portugál Paulo Goncalves esett, és belehalt sérüléseibe, annak ellenére, hogy a mentőhelikopter nyolc perc alatt a helyszínre ért. A világ leghíresebb terepviadalán 2006-ban indult először a portugál motoros, az idei volt a tizenharmadik Dakarja. Négyszer is a top tízben végzett, a legjobb eredményét 2015-ben érte el, amikor a spanyol Marc Coma (KTM) mögött másodikként ért célba – írja a 4x4magazin.hu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: