2011-06-22 13:53:08• hírek • Szatmar.ro

Jól halad a kórházak felújítása

A kormány, pontosabban az egészségügyi minisztérium által meghirdetett kórházi decentralizáció után a Megyei Tanács fennhatósága alá kerültek Szatmárnémeti egészségügyi intézményei is. Amelyek szinte azonnal átfogó modernizálási és felújítási munkálatok részesei lettek.

A Járványkórházban a külső tető elkészülte és az ablakok kicserélése után lassan teljesen elkészül az első emelet. Ezt követően a földszintről minden tevékenység az emeletre költözik és akkor ez a szint kerül a munkások kezei alá. A mellékhelyiségek mellett felújításra kerül továbbá a szennyvízrendszer.

Ami a Megyei Kórházat illeti, jövő héten kezdenek a nyílászárók kicseréléséhez, valamint a földszint renoválásához, ami várhatóan július végén ér véget. Szintén augusztus elejére készül el a sürgősségi osztály modernizálása. Az alagsorral már elkészültek, míg a lépcsőházban a harmadik emelet is elkészült már.

Nem csak az épület esik át komoly felújításon, hanem az intézmény felszereltsége is bővül. Rövid időn belül közbeszerzési licit írnak majd ki egy komputertomográf beszerzésére, melyet az egészségügyi minisztérium finanszíroz, valamint egy új röntgengépet is vesz az intézmény, melynek anyagi fedezetét a Polgármesteri Hivatal biztosítja.

Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke elmondta továbbá, hogy még az idén licitet írnak továbbá az onkológiai rész teljes felújítására is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: