2011-07-13 18:23:31• hírek • Póti Orsolya

Jól érezték magukat a gyerekek

Immár nyolcadik alkalommal szervezett a Szatmárnémeti MADISZ nyári tábort csángó gyerekeknek. A szervezők elmondása szerint a rendezvény idén is nagy sikernek örvendett.

- A Moldovából érkező gyerekek szemmel láthatóan jól érezték magukat itt nálunk Szatmárnémetiben. Tetszett nekik a város, és nagyon megszerették azokat a családokat, akik szállást nyújtottak nekik egy hétre, és természetesen a családok is megkedvelték a őket - mondta el a Szatmár.ro-nak Kánya László, a MADISZ társelnöke.

A tábor biblia órával, játékos nyelvtanulással és kézműves foglalkozással vette kezdetét, délutánonként pedig a gyerekek kísérőikkel együtt megtekintették Szatmárnémeti nevezetesebb épületeit, sétáltak a régi és az új főtéren, valamint meglátogatták a polgármesteri hivatalt és a megyei tanács épületébe is jártak.

Nem csak a gyerekek, de kísérőik is meg voltak elégedve az idei táborral, hiszen a játék és a szórakozás mellett a kitűzött célra, a magyar nyelvtudás intenzív fejlesztésére is összpontosítottak a szervezők. Szerencsére a hétvégére a nap is kisütött, így a pénteki és szombati nap kirándulással és strandolással telt. A táborozók ellátogattak a Nagykárolyi Termál Strandra, ahol apróságok kedvükre lubickolhattak.

Az idei tábor egy hangulatos csángó táncházzal zárult az egyik csángó oktató irányításával. A talpalávalót Cserey Csaba és Fischer Botond szolgáltatta - tudtuk meg a szervezőktől, akik remélik a rendezvény eléri a kilencedik kiadását is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: