2009-01-16 16:47:49• hírek • Parajdi Andrea

Fontos a balesetmentesítés

Kiemelten fontos teendőként kezeli a Szatmár Megyei Tanács a megye útszakaszainak balesetmentesítését. A téli időszakban folyamatosan ellenőrzik a hóeltakarítással megbízott cég munkáját.

A pénteki havazást követően ismét tetemes hótakaró lepte be az utcákat, nem csupán Szatmárnémetiben van szükség az elővigyázatosságra, hanem az egész megyében érdemes óvatosan közlekedni az útszakaszokon.

A megyeszékhelyen a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat foglalkozik az utak letakarításával, akik ha szükséges éjjel-nappal készenlétben vannak. A megyei rangú utak hóeltakarításával a G.P. Sageata Prod Kft.-t bízta meg a Szatmár Megyei Tanács, miután a novemberi liciten ez a vállalat tette le a legjobb ajánlatot.

-Még az első havazás előtt a Megyei Tanács leellenőrizte, hogy a cég rendelkezik-e csúszásgátló anyagokkal, és hogy megfelelően működnek-e, az Avasfelsőfaluban, Kolcs községben és Tasnádon létrehozott telephelyei. Azóta folyamatosan jelentéseket kérünk az elvégzett munkálatokról, amelyek alapján nyomon követhetjük a vállalat tevékenységét - tájékoztat Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferense.

A Szatmár Megyei Tanács kiemelten fontos kérdésnek tartja a balesetmentes közlekedést, ezért már tavaly nyáron sürgették a hóeltakarítás licitjének megszervezését, hogy a téli időszak beálltával már minden elő legyen készítve. Ezen kívül pedig az útburkolati jelek felfestésével és útjelző táblák kihelyezésével is könnyítették a megyei utakon való közlekedést.

A Szatmár Megyei Tanács folyamatosan ellenőrzi a hőeltakarítással megbízott céget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: