2009-03-23 14:37:25• hírek • Ferenczi Noémi

Felvonulás a balesetek áldozatainak emlékére

A Szatmár Megyei Rendőrség nagyszabású kampányt indított a balesetek számának visszaszorítása érdekében. Mivel nagyon sok balesetben a régiséggel nem rendelkező autósok az érintettek, ezért elsősorban a fiatal korosztályt kívánják megcélozni.

A rendőrség tulajdonképpen már sokkal korábban elindította balesetmegelőzési kampányát, hiszen ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az utóbbi hetekben végigjárták a város autósiskoláit, ahol a leendő sofőröknek felvázolták a biztonságos vezetés alapszabályait. A rendőrség napjának közeledtével megragadták az alkalmat, hogy egy nagyobb szabású rendezvény keretében még jobban felhívják a figyelmet a körültekintő közlekedés fontosságára.

A hétfői rendezvényen a megyeszékhely szinte minden középiskolájának diákjai részt vettek, akiknek a balesetmegelőzést hirdető sálakat, kitűzőket és szórólapokat osztogattak a rend őrei. Elsőként Liviu Taut rendőrparancsnok szólt az egybegyűltekhez, aki elrettentő statisztikai adatokról számolt be.

Majd Csehi Árpád megyei tanácselnök hangsúlyozta az összefogás és a tenni akarás fontosságát a balesetmegőzlés érdekében, később Mariana Popa főtanfelügyelő elmondta, nagyon fontosnak tartja a diákok e téren való tájékoztatását és együttműködéséről biztosította a kampány kezdeményezőit.

A Közrendért Felelős Területi Hatóság elnöke, Riedl Rudolf a megelőzés, a tájékoztatás és a felelősség fontosságát hangsúlyozta. Gáti István alprefektus és Albu Adrian alpolgámester a balesetmentes közlekedéshez szükséges infrasturktúra megteremtésének fontosságát emelték ki.

Ezután egy a sofőriskolákban már előzőleg elhangzott bemutatókhoz hasonló beszámoló következett, statisztikai adatokkal, a biztonságos közlekedést elősegítő útmutatással. Végül, a balesetek áldozatainak emlékére egy felvonulásra is sor került a megyeszékhely központjában, melyen a diákok plakátokkal hívták fel a figyelmet a kampány üzenetére.

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

A felszólalók az összefogás fontosságát és a megfelelő infrastruktúra kiépítését hangsúlyozták

A felvonulók a balesetek áldozataira emlékeztek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: