2007-10-30 13:38:09• hírek • Szatmar.ro

Baleset- mérleg

riedlkkRiedl Rudolf alprefektus: az önkormányzatoknak is nagy szerepük lehet a balesetek számának csökkentésében.
riedl Kedden, a Közrendért Felelős Területi Hatóság e havi gyűlésén ismertette a Szatmár Megyei Rendőrség a tevékenységi beszámolóját. Mint a statisztikai adatokból kiderült, csökkenő tendenciát mutat a bűnesetek aránya. 

Bár az elmúlt négy évben évről évre csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma (míg ugyanez az adat országos szinten növekedést mutat), idén több mint negyven halálos baleset történt, s bár országos szinten ezzel az utolsó megyék között vagyunk, megyei szinten mégis elégedetlenségre ad okot ez a magas szám -  mondta  Ioan Taut Liviu rendőrfőfelügyelő.

Riedl Rudolf alprefektus szerint a halálos illetve súlyos kimenetelű balesetekért nem csak a rendőrség felelős, hanem mindenki, akinek feladata lenne jobb közlekedési körülmények, jobb minőségű utak biztosítása, beleértve az iskolákat is, akik nagyobb hansúlyt kellene fektessenek a közlekedési szabályok ismertetésére. Véleménye szerint perspektívában kellene gondolkozni, mert az autók száma várhatóan csak növekedni fog, s ezzel együtt egyre nehezebb lesz a közlekedés is. Szatmárnémetiben, Nagykárolyban és  Avasfelsőfaluban több évre előre át kell gondolni, hogyan tudnánk felkészülni a közlekedési problémák kezelésére, és ebben az önkormányzatoknak lenne nagy szerepük.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: