2007-12-13 17:12:17• hírek • István Löchli

Számos megyebeli település korszerűsítheti úthálózatát

 Ülésezett a Szatmár Megyei Tanács: leosztották a községi utakra kiutalt összegeket.

A Szatmár Megyei Tanács rendkívüli ülést tartott, melyen leosztották a 2007-es útjavításokra szánt pénzösszegeket. Ezek összértéke mintegy 5 202 000 lejt tesz ki.

 

A gyűlésen beiktatták és ünnepélyes esküt tett a tanács két új tagja: Pintér József liberális, valamint Veres István RMDSZ-es tanácsos. A beiktatást követően a legfontosabb témakör a megyei utakra kiutalt összegek elosztása volt, melynek értelmében több megyebeli település korszerűsítheti úthálózatát. Sajnos nem minden község kapta meg az úthálózat korszerűsítésére kért pénzeket, ugyanis a most leosztott összeget csak községeket összekötő útszakasz korszerűsítésére lehetett kérvényezni. Ennek értelmében 51 község kapott anyagi támogatást, összességben 4806000 lej értékben, ezen kívül pedig öt város 386000 lej értékben. 



 

A Szatmár Megyei Tanács új tagja, Veres István RMDSZ-es tanácsos nyilatkozott a Szatmár.ro-nak: "Mint újdonsült tanácsos, a megye környezetvédelmi ügyeivel kell foglalkozzak, ami sok munkát fog adni, de reméljük, hogy eredményeket tudunk felmutatni, olyan eredményeket, amiket a lakosság is érzékelni fog."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: