2008-03-13 16:09:05• hírek • Szatmar.ro

A települések különválását könnyítenék

 Törvénymódosítást kezdeményes az RMDSZ a települések egyszerűbb különválása érdekében.

Az RMDSZ csütörtök délben tartott sajtótájékoztatóján azt a törvénymódosítási határozatot ismertették, amely megkönnyítené két település különválását.

Erdei D. István parlamenti képviselő elmondta, a mostani törvény értelmében a szenátus dönt arról, hogy megalakulhat-e, vagy különválhat-e két település egymástól. Ráksa és Avasújváros lakossága népszavazás alapján bebizonyították különválási szándékukat, azonban ezt a szenátus mégsem szavazta meg. Ha a törvénymódosítás megtörténne, akkor a szenátus a kiszabott feltételek teljesítése esetén, el kellene fogadja egy-egy település különválási vagy megalakulási szándékát.

Erdei D. István parlamenti képviselő, illetve Csehi Árpád Szatmár megyei RMDSZ elnöke is kifejtette, ez a kezdeményezés nem RMDSZ érdekeket képvisel, a többi pártnak is ugyanúgy hasznára válhat.

A törvénymódosítást jövő héten terjesztik elő, és május végére várható, hogy elfogadják. Ráksa és Avasújváros különválásáról szóló dokumentumokat szeptemberben a következő szesszióban nyújtják be ismét.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: