2017-04-21 13:48:06• hírek • Kocsis Zoltán

Jöjjenek a fiatalok! A saját fiatalok!

Nem egyszerűen csak elődöntőt vívnak egymással az Európa Liga utolsó előtti körébe bejutott csapatok, a két ág ugyanis merőben elkülönül egymástól. Az UEFA nyoni székhelyén megtartott sorsolást követően kiderült ugyanis, hogy az Ajax a Lyonnal, a Celta Vigo pedig a Manchester Uniteddel küzdhet meg a döntőbe jutásért.

Hogy mi a különleges a két párosításban? Nos, az, hogy a két ág csapatai merőben eltérő játékospolitikát folytatnak. Az Ajax és a Lyon ugyanis a földkerekség leghatékonyabb utánpótlásnevelő csapatai közé tartozik! Remekül mutatja ezt, hogy a csütörtök esti visszavágókon az Ajax öt olyan játékost vetett be a Schalke ellen a kezdőben, amely magán viseli a klub utánpótlás-akadémiájának védjegyeit és két további saját nevelésű cserét küldött pályára. Ennél is megddönbentőbb a Lyon teljesítménye. A Besiktas elleni isztambuli pokolban hét (!) saját nevelésű játékos szerepelt a kezdőben és további kettő állt be meccs közben.

A két gárda amúgy eddig négyszer találkozott egymással, mindannyiszor a Bajnokok Ligája csoportkörében – és a Lyon eddig csak két gól nélküli döntetlent tudott kiharcolni, mindkettőt 2012-ben. Pontosan tíz évvel azt megelőzően a hollandok kétszer is elverték a franciákat: 2-1-re és 2-0-ra.

A másik ágon is érdekes összecsapásra van kilátás, a Celta Vigo és a Manchester United eddig meglehetősen magabiztosan menetelt. A két gárda még soha nem találkozott egymással, mi több, a Celta még soha nem játszott elődöntőt egyetlen európai kupasorozatban sem! Nyilván a ManU sokkal rutinosabb és eredményesebb, az angolok háromszor nyerték meg a BL-t (illetve annak jogelődjét, a BEK-et) és egyszer a Kupagyőztesek Európai Kupáját. Ezzel együtt a „vörös ördögök” számára nem kedvező előjel a spanyol ellenfél, az eddigi mutatójuk hat győzelem és kilenc vereség a kieséses szakaszban. A legutóbbi négy párharcból pedig mindet elveszítette!

Az első mérkőzéseket (Ajax-Lyon, Celta-ManU) május 4-én, a visszavágókat (Lyon-Ajax, ManU-Celta) május 11-én rendezik. Érdekesség, hogy a Celta idei mindhárom párharcát hazai pályán kezdte...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: