2012-08-03 18:54:23• hírek • Kocsis Zoltán

Johannis szerint az USL nem olvassa a törvényeket

„Az USL politikusai nem olvassák az ország törvényeit", idézi a Romania Libera napilap Klaus Johannist, Nagyszeben polgármesterét. A Német Demokrata Fórum elnökét az háborította fel, hogy neki kellett elmagyaráznia a Szeben Megyei Tanács elnökének, hogy melyek a feladatai.

Ioan Cindrea, aki nem mellesleg a PSD Szeben megyei szervezetének az elnöke is, azt találta mondani a minap, hogy 84.000 német nevét ki kellene törölnie a polgármesteri hivatalnak a választási névjegyzékből, mert „azok már a 90-es években elhagyták az országot".

„Számomra a legijesztőbb az, hogy anélkül beszélnek, hogy elolvasnák a törvényeket! De ez már csak így működik ebben az országban!", mondta Johannis. A polgármester aztán elmagyarázta, hogy az állandó választási névjegyzék a megyei lakosságnyilvántartó hivatal feladatkörei tartozik. Az pedig a megye tanács égisze, a tanácselnök felügyelete alatt végzi tevékenységét.

Johannis nyilatkozatában utalást tett Mircea Cazan, a Szeben megyei PNL-szervezete elnökének kijelentéseire, aki szerint a választási névjegyzék nem megfelelően van aktualizálva. „Amennyiben valaki elhunyt vagy elveszítette választási jogát vagy dokumentumokkal igazolhatóan elhagyta az az országot, azt mi jelezzük a megyei lakosságnyilvántartó hivatal felé. Onnantól kezdve már a megyei tanács feladata aktualizálni az adatokat", szögezte le Nagyszeben polgármestere.

Érdemes megfigyelni, milyen pálforduláson esett át az USL az elmúlt fél évben. Az őszi népszámláláson még azt propagálták, hogy mindenkit, aki az elmúlt egy évben egy miccs erejéig hazalátogatott külföldi tartózkodási helyéről, nyilvántartásba kell venni, mint romániai lakos. Most viszont azt próbálják bizonygatni, hogy az ország lakossága nem is olyan nagy, sokan nem is élnek itthon.

Akkor most ki is romániai lakos? Ki az, aki számít?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: