2017-11-17 11:54:04• hírek • Szatmár.ro

Johannis szerint Dragneának le kellene mondania

Liviu Dragnea ellen nemrégiben újabb nyomozást indított a DNA, Klaus Johannis államfő szerint az alsóházi elnöknek az őt ért vádak miatt illene lemondania.

Az Agerpres értesülései szerint Liviu Dragnea ellen bűnözői csoport létrehozása, kétrendbeli hamis, pontatlan vagy nem teljes nyilatkozat rosszhiszemű bemutatása európai alapok megszerzésének céljával és kétrendbeli hivatali visszaélés gyanújával indult bűnvádi eljárás. A per során további nyolc személy ellen indítottak eljárást hasonló vádak alapján. A hétfői nap folyamán az alsóház elnöke minden vádat tagadott, azt nyilatkozta, a vádiratban megnevezett kereskedelmi vállalattal semmilyen pénzügyi kapcsolatban nem áll, ezért nem hajlandó le sem mondani jelenleg betöltött tisztségéről.


Klaus Johannis román államfő a göteborgi csúcstalálkozón válaszolt az üggyel kapcsolatos kérdésekre. „A bűnvádi perben jogerősen elítélt vagy bűnvádi kivizsgálás alatt álló személyeknek alapállásból nem kellene az állam vezetésében tisztséget vállalniuk” –jelentette ki az államfő. Ezen a héten az ellenzék több képviselője is hasonló véleményt fogalmazott meg Dragnea helyzetét illetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: