2019-11-27 15:21:00• hírek • Közlemény

Jogosítvány a jövőhöz – sofőriskola hátrányos helyzetű fiataloknak

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány ötödik alkalommal hirdeti meg a Jogosítvány a jövőhöz programját. A pályázatokat január 25-ig lehet benyújtani.

A pályázat olyan fiatalok számára fedezi bármilyen kategóriájú hajtási engedély megszerzésével járó költségeket, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és akiknek munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.
 

A pályázatokat online vagy postai úton lehet benyújtani, 2020. január 25-ig.
 

A Jogosítvány a jövőhöz programban 17-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.
 

A program eddigi négy kiírásában eddig 69 fiatalnak sikerült megszerezni a jogosítványt: 59 személy B kategóriás, 8 személy C/CE kategóriás, 1 személy B96, 1 személy pedig B kategóriás – fogyatékkal élők számára adaptált gépkocsira tette le sikeresen a vizsgát. További 57 kedvezményezett a tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.
 

A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: