2008-12-28 15:12:42• hírek • Parajdi Andrea

Jogi problémákban is segítettek

Jobban kivette idén a részét a lakossággal való kapcsolattartásból az Európai Információs Központ. Szabó Kinga, információs tanácsadó az idei év megvalósításairól tájékoztat.

Az Európai Információ Központ 2007 márciusában jött létre, azzal a céllal, hogy minél szélesebb körű tájékoztatást nyújtson az európai uniós állampolgárok jogairól, és magáról az unióról.

Tavalyi évben, legfőbb tevékenységük az uniós projektek gyakorlatba helyezésére irányult, emellett pedig több alkalommal is szerveztek tájékoztató jellegű előadásokat. - Idén jobban kivettük a részünket a közösséggel való kapcsolattartásból, ugyanis sokan kerestek meg bennünket, ha segítségre volt szükségük - magyarázza Szabó Kinga, az Európai Információ Központ, információs tanácsadója. Mint mondja, tavaly főként a központ szervezett előadásokat diákok számára, idén már a tanulók jelezték érdeklődésüket. -Több alkalommal is fogadtunk csoportokat, akiknek bemutattuk a tevékenységünket. Úgy, gondolom mindenképpen előnyös a lakosság számára, ha tudják, hogy van egy olyan iroda, ahol az európai unióval kapcsolatos minden kérdésükre választ kaphatnak -mondja Szabó Kinga, tanácsadó.

A központ ez évi sikerei közé sorolható az is, hogy jogi problémák kapcsán is segítséget tudtak nyújtani a lakosságnak. Szabó Kinga, mint mondja sok olyan szatmári lakos van, aki évek óta küzd különböző jogi helyzetekből adódó problémákkal, amelyekben semmilyen előrelépés nem történik, ugyanis a román törvények nem teszik lehetővé a megoldás mihamarabbi megtalálását. -Uniós állampolgári jogokra hivatkozva, segítettünk a hozzánk forduló személyeknek abban, hogy a jogi ügyük magasabb körökbe is eljusson, és foglalkozzanak a problémával -mondta.

Az Európai Információ Központ ezen kívül a külkapcsolatok ápolására is nagyobb hangsúlyt fektettek az idén, ugyanis a határon átívelő projektekkel foglalkozó iroda munkájába is rendszeresen besegítettek.  Azt is fontos megemlíteni, hogy amióta működik ez a központ az unióval kapcsolatos évfordulók, illetve események városunkban is megrendezésre kerülnek.

Több diákcsoportot is fogadtak idén az Európai Információs Központban.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: