2011-03-24 15:53:10• hírek • Szatmár.ro

Szex és Jóga

A ThirdAge által közzétett felmérések adatai szerint, a szex és a jóga között szorosabb összefüggés van, mint azt sokan gondolnák.

A jógázók tisztában vannak azzal, hogy a gyakorlatok nemcsak stresszlevezetésben és a jobb egészségi állapot elérésében nyújtanak segítséget, de szexuális életüket is felpezsdítik. A jógának ugyanis nemcsak fizikailag vannak jótékony hatásai, hanem a szexuális életünkre is pozitívan hatnak, mindössze nyitottnak kell lennie és ki kell próbálni azokat.

12 héttel a jógatanfolyam elteltével, 40-, 22 és 55 év közötti, többségében házas nő szexuális életük 20 százalékkal való felpezsdítéséről számolt be. Javulást tapasztaltak a vágy, a szexuális izgatottság és az orgazmus intenzitását illetően. Ugyanolyan jótékony hatásokról számoltak be a felmérésben résztvevő 65-, 20 és 60 év közötti férfiak is. Szexuális együttlét előtt a jógagyakorlatokat ráadásul ajánlott parterünkkel együtt végezni, miközben törekedjünk arra, hogy párunkkal szinkronban legyünk és összepontosítsunk a légzésre.

Kutatók elismerik a jóga szexuális életre gyakorolt jótékony hatásait, mint a jobb állóképesség, az örömtelibb együttlét, az intenzívebb orgazmus, ami többek között az intim izmok edzettségéből adódik. Ugyanakkor a jóga elűzi a fáradságot és a depressziót is, így természetes, hogy több energiánk és kedvünk lesz a szexhez. A jóga és a szex célja ugyanaz: a lelki és a testi feszültség feloldása, annak érdekében, hogy az ellazulás állapotába kerüljünk. Mindössze 10-15 perc is elegendő ahhoz, hogy szexuális életünkön némi pozitív változást érjünk el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: