2020-07-21 07:55:27• hírek • MTI

Joe Biden azt szeretné, ha az iskolákban még többet tanítanának az iszlám hitről

Foto: Phil Roeder/Flickr.com
Foto: Phil Roeder/Flickr.com

A demokraták várható elnökjelöltje ezt hétfőn este egy olyan interneten szervezett rendezvényen mondta, amelynek deklarált célja az amerikai muszlim szavazók rokonszenvének elnyerése volt.

A Millió Muszlim Szavazat Csúcstalálkozója névre keresztelt rendezvényen Biden azt fejtegette, azt szeretné, hogy az amerikai társadalomban minél több szó essék a muszlim vallásról, amelyet az egyik legnagyszerűbb vallásnak nevezett. "Az emberek nem is tudják, hogy az egyik legnagyobb szenvedélyem a teológia" - mondta.


A demokrata párti politikus arra buzdította a muszlim vallású amerikaiakat, hogy szavazzanak rá a novemberi elnökválasztáson. "A hangotok a voksotok, a voksotok a hangotok" - fogalmazott. Majd azt hangoztatta, hogy azért is szeretné elnyerni a muszlim közösségek voksait, mert szerinte Donald Trump "nem érdemli meg, hogy elnök legyen".


"Partneri viszonyban szeretnék dolgozni veletek, biztosítva, hogy a hangotok helyet kapjon a döntéshozatalban, miközben a nemzet újjáépítésén munkálkodunk" - jelentette ki Biden. Ígéretet tett arra is, hogy eltörli a Trump-kormányzat beutazási korlátozásait, amelyek jórészt muszlim országokat sújtanak. Biden az elnöki rendeletet "aljasnak" minősítette.


Eddig már több muszlim vallású választott tisztségviselő és politikus biztosította támogatásáról a demokraták várható elnökjelöltjét, köztük a minnesotai Ilhan Omar, aki 2003-ban menekültként érkezett Szomáliából az Egyesült Államokba. Minnesota igazságügyi vezetője, Keith Ellison, aki korábban demokrata párti képviselő volt a washingtoni kongresszusban, szintén Bident támogatja, miként az indianai demokrata párti képviselő, André Carson is. Igaz, elemzők szerint nem világos, hogy ezek a politikusok azért támogatják-e Bident, mert együttműködést ígért a muszlim közösségeknek, vagy mert demokrata pártiak.


"A muszlim amerikaiak hangja számít a közösségeink számára, de azt is mindannyian tudjuk, hogy hangjukat nem mindig hallgatták meg, vagy nem képviselték őket" - jelentette ki Biden.


A hétfői virtuális rendezvény megszervezésében az Emgage Action nevű civilszervezet vett részt. Ennek elnöke, Wa'el Alzayat újságíróknak hétfőn este azt mondta: a szervezet célja a muszlim amerikaiak szavazatainak maximálása, és a lehető legtöbb muszlim amerikai meggyőzése a szavazás fontosságáról. Elmondta azt is, hogy információi szerint egyedül Michigan államban több mint 150 ezer muszlim amerikai él.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: