2016-05-16 17:17:12• hírek • Választási hirdetés

Jobban, többet Szatmárért - Szatmár hazavár!

Kereskényi Gábor RMDSZ-es polgármesterjelölt városfejlesztési programjának 7. fejezete az Otthonteremtés - Szatmár hazavár! címet viseli. Az alábbiakban ezt a fejezetet mutatjuk be a szatmári olvasóknak.

Az otthonteremtés, a lakásgazdálkodás a mindenkori polgár­mester kiemelt feladata. Folytatjuk a hőszigetelési programot, de nem kaotikusan hanem egységes arculattal, övezetekre bontva, elkészítjük a hosszútávú beépítési és közművesítési terveket. A „Szatmár hazavár" program keretében beépíthető területet ajánlunk fel olyan fiatal családosoknak, akik haza­költöznek a városba. Meg kell állítanunk a város elöregedését, haza kell hoznunk a fiatalokat!

A JELENLEGI HELYZET

Hangzatos ígéretek, látványtervek után továbbra sincs nyo­ma a beígért 1.000 szociális lakásnak, a hőszigetelések ritmu­sa sem gyorsult, semmilyen látványos változás nem történt.

KONKRÉT LÉPÉSEK

7.1 "Szatmár hazavár" program: 3-5 áras, közművesített tel­keket biztosítunk a fiatal házasok számára, amelyet azok 10 év után megvásárolhatnak. Átlátható, igazságos kritérium­rendszert alkalmazunk: legalább az egyik fél szatmári legyen, vállalniuk kell, hogy két éven belül házat építenek a területre. Vállalják, hogy 10 éven át a városban maradnak, nem adják el, nem adják bérbe a telket. Ez egy hatékony beavatkozási terv, egy lehetőség, hogy Szatmár ismét a fiatalok városa legyen!

7.2 A hőszigetelési program folytatása továbbra is prioritás, viszont egy hőszigetelési stratégia mentén - nem kaotikusan, hanem terv szerint, övezetekre bontva fogjuk folytatni. A vá­ros arculatának javítása érdekében prioritást élveznek a főutak mentén elhelyezkedő tömbházak.

7.3 Lakásteremtés: első lépésben feltárjuk a lakóépületekkel beépíthető területeket, majd hosszútávú beépítési, közműve­sítési terveket készítünk.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: