2016-05-17 15:58:22• hírek • Választási hirdetés

Jobban, többet Szatmárért - Szociális védőháló

Kereskényi Gábor RMDSZ-es polgármesterjelölt városfejlesztési programjának 8. fejezete az Egészségügy - Szociális védőháló: mindenki városa címet viseli. Az alábbiakban ezt a fejezetet mutatjuk be a szatmári olvasóknak.

Az egészségügy és a szociális szolgáltatások területe nem esik a Polgármesteri Hivatal közvetlen alárendeltségébe, viszont ezen a két kulcsfontosságú területen is biztosítanunk kell az emelt minőségű szolgáltatásokat. Partnerségben a civil szer­vezetekkel és a szociális intézményekkel, bővítjük a szociális védőhálót, fokozottan figyelünk az idősekre, a nehéz szociális helyzetben levőkre.

A JELENLEGI HELYZET

Szociális területen számos megoldatlan problémával küsz­ködik a város: a koldusok jelenléte, a mélyszegénység, a kül­földön tartózkodó szülők gyermekeinek helyzete és több más olyan probléma van, amelyet a városvezetés hatékonyan meg kell oldjon!

KONKRÉT LÉPÉSEK

8.1 Egészségügy: lehetőségeink szerint támogatjuk a megyei kórház, illetve a mentőszolgálat eszközbeszerzéseinek finan­szírozását, ösztönözzük és támogatjuk a mozgásterápiás in­tézmények létrehozását.

8.2 Hangsúly a megelőzésen: támogatjuk az ingyenes szűrő­vizsgálatokat (érrendszeri betegségek, diabétesz) és egyéb meg­előző tevékenységeket. A közeljövőben nagyobb hangsúlyt kell fektessünk a daganatos betegségek időbeni szűrésére! Ezek a tevékenységek a Megyei Tanács és az Egészségügyi Minisztéri­um hatáskörébe tartoznak, a Polgármesteri Hivatal lehetőségei szerint támogatja ezen kezdeményezéseket.

8.3 Szociális intézmények: ahogyan az elmúlt 12 évben is, az RMDSZ együttműködik és támogatja azon civil szervezeteket, amelyek szociális feladatokat látnak el, felvállalják az idősek, egyedülállók gondozását.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: