2016-05-10 16:56:15• hírek • Választási hirdetés

Jobban, többet Szatmárért! - Lendületbe hozzuk a várost!

Kereskényi Gábor RMDSZ-es polgármesterjelölt városfejlesztési programjának 2. fejezete a Lendületbe hozzuk a várost! Gazdaságfejlesztés címet viseli. Az alábbiakban ezt a fejezetet mutatjuk be szatmári olvasóknak.

Lendületbe hozzuk a várost! Gazdaságfejlesztés

Első számú prioritásunk a gazdaságfejlesztés, hogy kimozdítsuk a várost abból a holtpontból, amelybe az elmúlt négy évben került. Reálisan is nyitunk a beruházók felé egy vonzó kedvezmény-programmal, felélesztjük a szakképzést, bővítjük az ipari parkot és fiatal szakemberekkel együtt hatékonyan fejlesztjük a gazdasági életet. Olyan várost építünk, amelyben dolgozni lehet és élni jó!

A JELENLEGI HELYZET

Szatmárnémeti gazdasági vonzereje leggyengébb a régióban, ezért kevés beruházó érkezik, a szakemberek alulfizetettek vagy már elvándoroltak. Ha ezt a folyamatot nem állítjuk meg, pár év múlva a város elszegényedik és elöregszik. Ki kell mozduljunk erről a holtpontról!

KONKRÉT LÉPÉSEK

2.1 Kedvezmények a beruházóknak: folytatjuk és kiterjesztjük az RMDSZ által kezdeményezett "de minimis" adócsökkentési programot. Ennek keretében a vállalkozók mentesülnek a helyi adók egy részétől, amennyiben fejlesztenek és helyi munkaerőt alkalmaznak.

2.2 Munkaerő-képzés: nemcsak beruházókra van szükség, hanem képzett és jól megfizetett munkaerőre. A versenyképes munkaerő képzése az iskolában kezdődik: a nagykárolyi „Simion Bărnuțiu" iskolában működő sikerprojekt mintájára létrehozzuk és szorosabbra fűzzük az együttműködést a szakiskolákkal és a helyi vállalatokkal. Vissza kell adni a szakma becsületét!

2.3 A város ipari zónáinak rendbetétele: a Șoimoșeni, a Depozitelor, a Merilor, a Vulturului és más zónákban számos gyár és vállalkozás többezer szatmárinak ad munkát, az áruszállítók és buszok szinte járhatatlan utakon közlekednek. Minden ipartelepen megteremtjük a feltételeket a gazdasági egységek zavartalan működéséhez (aszfaltozás, csatornázás, közvilágítás, közszállítás).

2.4 Logisztikai csomópontot hozunk létre a déli Ipari Park, a repülőtér és a későbbiekben épülő körgyűrű vonzáskörzetében.

2.5 Megtöltjük tartalommal a futó projekteket: az RMDSZ-es városvezetés nyerte meg az Iparosotthon és a Vállalkozói Inkubátorház finanszírozását, négy év alatt mégsem sikerült beindítani őket. Fiatal közgazdászokkal életet lehelünk ezekbe a projektekbe, szervezési szinten is felélesztjük a gazdasági életet.

2.6 Az ipari park bővítése: hosszútávú gazdaságfejlesztési tervünk elengedhetetlen része a város ipari parkjának bővítése, a magyar fejlesztési miniszterrel pedig elkezdjük a tárgyalást az M3-as autópálya meghosszabbítására a román határig, Szatmárnémetitől 8 kilométerre, ezáltal felzárkózunk a környező városokhoz.

2.7 Vállalkozásbarát önkormányzat: a hivatalban létrehozzuk a gazdasági területért felelős, fiatal közgazdászokból álló csapatot, amely a fenti területek fejlesztéséért felel. A polgármester és csapata rendszeresen konzultál az ipari és kereskedelmi szereplőkkel, a vállalkozások számára külön hivatali ügyintézőt biztosítunk. Meggyorsítjuk a vállalkozások engedélyeztetési procedúráját.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: