2016-05-11 15:48:53• hírek • Választási hirdetés

Jobban, többet Szatmárért - Közbiztonság

Kereskényi Gábor RMDSZ-es polgármesterjelölt városfejlesztési programjának 3. fejezete a Közbiztonság címet viseli. Az alábbiakban ezt a fejezetet mutatjuk be a szatmári olvasóknak.

Júniustól olyan várost építünk, amelyben a káosz helyett rend uralkodik és amelyben nem kell féltenünk a magunk vagy családunk biztonságát.

A JELENLEGI HELYZET

Az elmúlt évek megoldatlan bűnügyei, a turisták tavalyi bántalmazása, az utóbbi hónapok autófeltörései és az általános közhangulat alapján kijelenthetjük: a szatmáriak nem érzik magukat biztonságban a városban.

KONKRÉT LÉPÉSEK

3.1 A helyi rendőrség hatékonyságának növelése: hangsúlyosabb jelenlét az utcákon, több terepmunkára, illetve járőrözésre van szükség és kevesebb irodai alkalmazottra. A helyi rendőröket a rend fenntartására fogjuk használni, nem pedig portásnak, mint ahogyan most sok intézményben. Céljuk ne a büntetések számának növelése legyen, hanem a bűnmegelőzés és a közrend-közbiztonság fenntartása!

3.2 Fiatalokat a helyi rendőrséghez: a megyei rendőrfőkapitányság nemrég sikeresen megszervezett „állásbörzéje" alapján a helyi rendőrség is a fiatal, 18-35-ös korosztály képviselői között kell keressen új munkatársakat, fel kell frissíteni az állományt! Azokban a negyedekben, ahol a roma kisebbség jelentős számban van jelen, roma rendfenntartókat is alkalmazunk.

3.3 Együttműködés és szorosabb kapcsolattartás a városi rendőrséggel, a közlekedési rendőrséggel, a csendőrséggel és más felügyeleti szervekkel. Kiterjesztjük a közös járőrözések programját és erőteljesebben, közös akciók keretében fogunk fellépni a koldusok, rendbontók és az alvilág ellen.

3.4 Folytatjuk a köztéri megfigyelő rendszer fejlesztését: megnégyszerezzük a térfigyelő kamerák számát, bekamerázzuk a játszótereket és az oktatási intézmények környékét, összehangoljuk a közvilágítási rendszerrel, emellett számos új fejlesztést tervezünk a biztonsági rendszert illetően.

3.5 Kaputelefont minden lépcsőházba: ösztönözzük és támogatjuk a kaputelefonok beszerelését azokba a lépcsőházakba is, ahol erre eddig még nem került sor.

3.6 A közvilágítási rendszert kibővítjük, hiszen ez az intézkedés is nagymértékben hozzájárul a bűnmegelőzéshez.

3.7 Technikai fejlesztés: ha az európai nagyvárosokban hatékony és elfogadott a biciklis, eletromos járműven közlekedő helyi rendőr bevetése, akkor ezt nálunk is meg lehet oldani. A helyi rendőrök hatékonyságát GPS-nyomkövetéssel fogjuk követni.

3.8 A helyi rendőrség állandó jelenléte szükséges a történelmi városközpontban és általánosan, hangsúlyosabb jelenlétre van szükség a város A zónájában. Hamarosan felavatják a Helyi Rendőrség új székhelyét, viszont még három kisebb állandó munkapontot fogunk felállítani: a 15-16-os lakónegyedben, a 17-es és Carpați negyedekben, illetve a Solidarității-14 Mai lakónegyedekben.

3.9 A helyi rendőrség felkészültségének javítása: hangsúlyt fogunk fektetni a rendőrök fizikai erőnlétének fejlesztésére, az alkalmazottak folyamatos képzésére.

3.10 Újraindítjuk a Környezetvédelmi Rendőrséget, amelynek nagy szerepe volt a köztéri illegális szemétlerakók megfékezésében, a zöld területek védelmében.

3.11 Terveink között szerpel a helyi rendőrség ügyfélkapcsolati rendszerének javítása, új kommunikációs technológiák alkalmazása, a bejelentések integrálása a City Report applikációba és más online platformokba.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: