2011-04-06 16:43:55• hírek • Póti Orsolya

Jobban teljesítettek a válságban

Mérleget vont az első három hónap tevékenységeiről a  Szatmár Megyei Pénzügyi Főigazgatóság. Dan Maier igazgató sajtótájékoztató keretében számolt be az eredményekről és újdonságokról.

Országos szinten Szatmár megye az elmúlt év elején a behajtott adók, és tartozások révén felállított statisztika szerint az utolsók között szerepelt, azonban erről a helyről előbb novemberben a 19. helyre tornázta fel magát, majd decemberben 12., míg ez év januárjára már a második helyet tudhatta a magáénak.

Míg a tavalyi időszakhoz viszonyítva az állami költségvetés bevétele 214 millió lejről 223 millióra emelkedett, addig sikerült a tartozások összegét 222 millió lejről 149 millióra csökkentetni, ami által 113 százalékban megvalósították a Pénzügyminisztérium által Szatmár megyére kiszabott bevételi tervet.

Mindezek ellenére Dan Maier igazgató kifejtette: nem teljesen elégedett az elmúlt három hónap teljesítményével, ugyanis a teljes hátralék összege 149 millió lej, pedig a tervek szerint a hátralékokat 100 millió lejre kellett volna csökkenteniük a márciusi hónapban.

Az említett periódusban megnőtt az ÁFA-visszatérítések száma: míg az elmúlt év eme időszakában 11 millió lejt hagytak jóvá, most 13 millió lejt fogadtak el. Maier szerint ez a növekedés két indokkal is magyarázható: a visszatérítések egy része nem felelt meg a törvényi követelményeknek, vagy nőtt az export szállítás és a termékértékesítés.

Az első negyedévben az adóellenőrök 384 ellenőrző akciót hajtottak végre a szatmári cégeknél, és tizenöt esetben büntettek összesen 153.000 lej értékben.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: