2014-09-28 16:10:41• hírek • Kocsis Zoltán

Jobban járt az Olimpia, mint az Astra

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Továbbra is képtelen pontot, de még gólt is szerezni az Olimpia idegenben: Karánsebes és Campina után ezúttal Mioveni-ben szenvedett vereséget Cosmin Bodea együttese. A mérkőzés egyetlen találata a rendes játékidő utolsó percében született büntetőből.

Bodea a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, nagyobb koncentrációt követel játékosaitól és előrevetítette, hogy a néhány éve még az élvonalban szerepelt Mioveni otthonában óvatos, védekező csapatot küld a pályára. Ennek következtében az Olimpia nem sok veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, bár meccs utáni értékelésében Bodea Villand és Gavrilescu két, első félidőben kihagyott helyzete miatt kesergett. Ennek ellenére az első 45 perc legnagyobb gólszerzési lehetősége a hazaiak előtt adódott, de Mazilu lövése centikkel elkerülte a kaput.

A szünet után fokozódott a hazai nyomás, Anca-Trip több nagy védést mutatott be - a legnagyobbat talán Stoica fejesénél. Amikor aztán úgy tűnt, az Olimpia kihúzza gól nélkül a csütörtökön a Román Kupában a bajnokaspiránst, Európa Liga-résztvevő Astrának hármat rúgó Mioveni ellen, akkor Burlacu egy távoli lövést blokkolni próbálván kézzel ért a labdához a saját tizenhatosán belül. A védő megkapta második sárgáját, a büntetőt pedig Vintila értékesítette, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Az eddig megszerzett három pontjával az Olimpia a második osztály második csoportjának 9. helyén áll, egyedül a Pankotát és a Bihar FC-t megelőzve. A sárga-kékek a következő fordulóban szombaton a 5. helyezett Ramnicu Valceát fogadják.

Mioveni - Olimpia 1-0
gól:
Vintila (89., 11-es)

Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - Burlacu, Fl. Muresan, Heil, Iuhas (cpt.) - Scvarzkopf - Gavrilescu, Bic (Rus 85.), Villand, D. Muntean - Bujor (Bostina 68.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: