2015-10-15 19:02:13• hírek • MTI

Jobban együtt kell működni Törökországgal

A Törökországgal bevándorlási ügyekben folytatott európai uniós együttműködés javításának fontosságát hangsúlyozta brüsszeli közös nyilatkozatában Klaus Iohannis román államfő és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.

Az EP-elnök az uniós tagországok állam- és kormányfőinek találkozója előtt folytatott megbeszélést román vendégével.

A sajtónak nyilatkozva Iohannis egyebek között kiemelte, hogy a menekültválság ellen annak gyökerénél kell hatékonyan fellépni, így nagyon fontos, hogy segítsék azokat az országokat, ahonnan a menekültek elindulnak.
Szintén kiemelt figyelmet kell fordítani azokra az országokra, amelyeken keresztül vezet a menekültek útja az EU felé - tette hozzá, Törökországot említve név szerint.

A menekültek mozgásának hatékonyabb ellenőrzését a jobb együttműködés révén lehet elérni - szögezte le a román államfő.

Schulz nem sokkal korábban nyilatkozott arról, hogy "intenzív" közös munkát kell folytatni Törökországgal, most pedig ezt kiegészítette azzal, hogy a szóban forgó országoknak szükségük van az unió támogatására.

Mint Iohannis elmondta, kitértek a schengeni övezet hatékony működésének fontosságára is, beleértve a külső határok ellenőrzését, illetve az övezeten belüli mozgásszabadság megőrzését. Külön méltatta a román államfő, hogy Schulz megerősítette: Romániának helye van a schengeni zónában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: