2020-05-28 08:51:52• hírek • Bede Emőke

Jobb utat, közvilágítást és tömegközlekedést akarnak

Az Amacig vezető út minőségével elégedetlen lakosok képviselőivel találkozott szerdán Radu Bud prefektus és Cosmin Bota alprefektus.

A Szatmárnémetitől alig 10 kilométerre levő település lakosságát képviselő csoport arra kérte a kormánybiztost, hogy a Szatmár Megyei Tanáccsal közösen tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy mihamarabb meg lehessen kezdeni az útfelújítási munkálatokat. Szorgalmazták továbbá a közvilágítási hálózat Amacig történő kiterjesztését, ugyanakkor azt is kérték, hogy a Transurban tömegközlekedési vállalat 15-ös számú járata ne csak az Amaci úti temetőig közlekedjen, hanem magát a települést is kapcsolja be a municípium körforgásába.


A prefektus válaszként kifejtette, hogy a munkaterület jogi szempontból jelenleg a kivitelező fennhatósága alatt áll, így csak e cég, valamint annak alvállalkozói végezhetnek munkálatokat az érintett útszakaszon. Igen ám, csakhogy az érintett kivitelező ellen már zajlik a csődeljárás, így munkavégzésre részükről nem számíthatunk. Ezen oknál fogva hamarosan elindítják a szerződésfelbontási procedúrát, majd újra kiírják az útszakaszra vonatkozó közbeszerzési eljárást. Jó hír azonban, hogy míg folyik a licit, a Megyei Tanács elvégezheti a legégetőbb karbantartási munkálatokat.


A találkozó végén a felek megegyeztek abban, hogy egy hónap múlva ismét összeülnek, hogy megbeszéljék, sikerült-e előremozdítani az igencsak leromlott állapotban levő útszakasz ügyét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: