2012-11-08 15:52:37• hírek • MTI

Átadták a kerékpárút magyarországi szakaszát

Elkészült a mintegy 5,6 millió euró beruházási értékű, Fehérgyarmatot és Szatmárnémetit összekötő kerékpárút hazai szakasza; a 27 kilométer hosszú utat Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke adta át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben csütörtökön.

Az összesen 49 kilométer hosszú, magyar és román közös projekt eredményeként megépített kerékpárút a Szamos folyó jobb és bal parti töltéskoronáján halad, és a két ország területén összesen 20 települést érint.

Kövér László hangsúlyozta: a fejlesztés hozzájárul az ország felemelkedéshez és erős nemzetté válásához, hiszen a határ két oldalán található közösségeket, azaz a magyarokat és a románokat, illetve a két oldalon élő magyarokat köti össze.

A házelnök beszédében kifejezte reményét, hogy a Szamos töltésén megépült kerékpárút jelentősen hozzájárul a térség, illetve annak rejtett kincseinek szélesebb körű megismertetéséhez. Ez új lendületet adhat a helyieknek, új munkahelyeket generálhat és elősegíti a helyben boldogulás feltételeinek megteremtését - fogalmazott az ünnepségen Kövér László.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló, HUNROVELO - Szamos mentén vízen és két keréken elnevezésű beruházás a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és Szatmárnémeti önkormányzata partnerségében valósult meg. A beruházás keretében a Szamos töltésén három méter szélességben aszfaltozott út épült meg, amely lakossági és turisztikai igények mellett az árvízvédelmi feladatokat is ellátja.

Feavatták az új kerékpárútat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: