2019-09-03 15:37:23• hírek • MTI/hirado.hu

Joaquin Phoenix betegesen soványra fogyott, mely őrület közeli állapotba sodorta

Minden várakozást felülmúlt, ódákat zengenek a színész új Joker-filmjéről.
 

Élete egyik legjobb alakítását nyújtja az első kritikák szerint Joaquin Phoenix a Joker című filmben, amelyet szombaton mutattak be a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában.
 

A hetvenes-nyolcvanas években Gotham Cityben játszódó film a Batman-képregények főgonoszának, Jokernek az eredettörténete. A Batman-filmekhez képest kis, mintegy 55 millió dolláros költségvetésből készült produkciót a Másnaposok-trilógiát forgató Todd Phillips rendezte, és a forgatókönyvet is ő írta Scott Silverrel, aki eddig egyebek mellett a 8 mérföld és a Viharlovagok szkriptjét jegyezte.

Jokert korábban Jack Nicholson és Heath Ledger is emlékezetesen játszotta el Batman-filmekben, de a rejtélyes karaktert ezúttal önálló eredetfilmben akarták bemutatni az alkotók. Phoenix, aki a The Hollywood Reporter szerint “még sohasem játszott jobban” a történet szerint a recesszió sújtotta Gothamben él az anyjával, és miközben arra vágyik, hogy egy nap híres stand-upos legyen, felbérelhető bohócként tengeti napjait. Mentális, pszichés problémái miatt sok nehézséggel kell megküzdenie, és nem találja a helyét az erőszakos, kegyetlen társadalomban. A film a bohóc Arthur Fleck érzelmi és mentális átváltozását ábrázolja Jokerré.
 

A szerepre való felkészülés komoly fizikai megpróbáltatást is jelentett Phoenix számára, aki a film kedvéért rengeteget fogyott. A színész a film velencei sajtóértekezletén elmondta: a fogyás pszichésen is hatással volt rá. “Az ember tényleg kezd megőrülni, amikor ilyen sokat veszít a súlyából ennyire rövid idő alatt”- mesélte.
 

Phoenix arról is beszélt, hogy bár nyolc hónapig készült a szerepre, a forgatáson, egészen az utolsó napig tartott az a folyamat, amellyel ezt a titokzatos karaktert felépítették. Hozzátette: nem akarta, hogy egy olyan pszichopata bűnöző képe alakuljon ki, akit egy pszichiáter könnyedén be tud sorolni valamelyik kategóriába.
 

A film további sztárszereposztásában Robert De Niro egy népszerű tévés műsor vezetőjét alakítja, Zazie Beetz pedig Arthur szomszédját, egy egyedülálló anyát.
 

A Joker a versenyprogram 21 filmje között verseng a 76. Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán-díjáért. A filmet október elején kezdik játszani a romániai mozik.


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: