2019-11-17 18:53:17• hírek • Bajnai Botond

Jó volt a hangulat a II. Szatmári Táncháztalálkozón

Szombat délutántól egészen éjfélig mulattak a Lépésházban mindazok, akik részt vettek a II. Szatmári Táncháztalálkozón. Az idei rendezvényen is legalább 300-an voltak.

Két évvel ezelőtt hívta életre ezt a remekbe szabott eseményt Nagy Orbán színművész, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont egykori aligazgatója, aki tavaly az intézmény támogatásával megszervezte az első Szatmári Táncháztalálkozót.
 

Ennek példájára idén következett az esemény folytatása, amit tavalyihoz hasonlóan nagy érdeklődés övezett.



17 órától gyerek-táncházzal indult az esemény, a nagykárolyi Májer Raimond és felesége sokféle tánccal érkeztek, amit a kicsik nagy fogékonysággal igyekeztek hamar meg is tanulni. Sok mondóka, népi játék tarkította az eseményt, nem volt gyermek, aki ne érezte volna jól magát a szombat délutáni alkalmon.
 

20 órától a felnőttek is bekapcsolódtak, a nagyváradi Sorogja zenekar pedig jó ritmusban húzta a talpalávalót.



A táncházba érkeztek sokan, szerte a megyéből, Dobráról, Bogdándról, Mikolából, Pusztadarócról, Nagykárolyból, Szárazberekről, Szilágyszérből, Hadadnádasdról, Avasújvárosból, a Szilágy megyei Sámsonról, valamint számos szatmári iskolából is, az ott működő néptánccsoportok ifjai.
 

Nagy Orbán főszervező elmondása szerint az idei alkalom is nagy siker volt, sőt, meglátása szerint egy olyan igényt sikerült lefedni e rendezvény életre hívásával, ami nagyon fontos néptánc szempontból: „A megyébe ilyen nem igazán van. Vándor táncházak természetesen és szerencsére még vannak (ezekből érdeztek ide is a résztvevők), de olyan táncház, ahol az egész megye minden táncolni vágyó és tudó fiatalját egy helyen meg lehessen táncoltatatni, nincs másik a megyében. Éppen ezért nagyszerű dolog ez, hogy ekkora az érdeklődés az esemény iránt” – fogalmazott a főszervező.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: