2017-12-19 11:36:52• hírek • Bede Emőke

Jó úton halad a Tövishát ügye

A hétfő délután tartott megyei tanácsülés egyik napirendi pontja azokat a területkisajátításokat érintette, melyeket a Tövishátat átszelő közlekedési folyosó felújítása érdekében hajtottak végre.

Az illető útszakasz felújítása a Regionális Operatív Program pénzügyi támogatása által valósulhat meg, a beruházás összértéke pedig eléri a 120 millió lejt. Ennek az összegnek csupán töredékét vonják el a területkisajátítások miatt fizetendő kártérítések.
 

A 40 kilométernyi, felújításra váró útszakasz Krasznabélteket köti össze Szilágy megyével Dobra, Nántű, Korond, Bogdánd és Hadad érintésével. A közlekedési folyosó korszerűsítése érdekében közel 5800 négyzetméternyi területet sajátítottak ki, az ezekért kifizetendő összeg pedig 47.535 lej.
 

A kisajátított területek lajstromában 82 tétel szerepel. A tulajdonosok között vannak magányszemélyek, önkormányzatok is, néhány terület pedig állami kézben van. Utóbbi esetben értelemszerűen nem történt kifizetés, és hasonlóképpen járt néhány magányszemély is, aki nem tudta tulajdonosi viszonyát hivatalos dokumentumokkal igazolni. A területek közül 37 Béltek községhez, 21 Szoporhoz, 4 Bogdándhoz, 18 pedig Hadad községhez. Ha a projekt kivitelezése az előzetes tervek szerint alakul, akkor a munkálatok akár már jövő év közepe fele beindulhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: