2010-10-15 17:46:35• hírek • Szatmar.ro

Jó úton a szatmári körgyűrű

Szatmárnémeti is csatlakozott ahhoz a listához, amelyen azok a települések szerepelnek, ahol körgyűrűt építenek. Ilyés Gyula polgármester szerint a közbeszerzási eljárás kiírására 2012-ben kerülhet sor.

A kormány jónak látja a körgyűrű megépítését Szatmárnémetiben, hiszen korábban a kormány már döntött arról, hogy a megyeszékhelyt is felteszi arra a listára, amelyen az a 27 település szerepelt, ahol körgyűrű építését támogatják. Emil Boc miniszterelnök és Radu Berceanu egykori közlekedési miniszter megígérte a szatmáriaknak, hogy megtesznek mindent a terelőút ügyében.

Szatmárnémeti esetében megközelítőleg 18 kilométer hosszú lesz a kikerülő út, és Nagybánya irányából Sárerdő felé vezet. Ez főleg a teherforgalom szempontjából bír nagy jelentősséggel, de azok számára is, akik nem akarnak áthaladni a városon, hiszen a körgyűrű teljesen kikerüli a települést.

A Szállításügyi, Építkezési és Turisztikai Minisztérium támogatásával az elkövetkező két év alatt kellene elkészülnie a kerülőútnak.

Ilyés Gyula polgármer elmondta, egyelőre még semmilyen részletet nem lehet tudni a projektről, az első lépés azonban már megtörtént, mostmár csak remélni lehet, hogy a kormány nem fogja szem elől téveszteni a szatnári közlekedés megkönnyítésének ügyét. Ennek érdekében több helyi politikussal is felveszi a kapcsolatot annak érdekében, hogy lobbizzanak a már régóta esedékes körgyűrű megépítésére.


A körgyűrűért lobbiznak a városvezetők
A körgyűrűért lobbiznak a városvezetők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: