2016-11-10 15:11:15• hírek • Szatmár.ro

Jó úton a kerékpárút ügye

Kereskényi Gábor szerint a napokban írják ki a közbeszerzési eljárást a Baritiu utca elejéről a Gorunului utcai aquaparkig tartó kerékpárút megtervezésére és megépítésére. Ennek létrehozásáról már régóta szó van, most viszont úgy tűnik, hogy jövő nyáron már két keréken el lehet majd jutni a pihenőövezetig.

A polgármestertől kapott tájékoztatás szerint a napokban kiírják a licitet a tervezésre és megépítésre. Ez a polgármesteri hivatalnak nagyjából 2 millió lejébe fog kerülni.

„Egy nagyjából öt kilométeres kerékpárút megépítéséről van szó, amely a Baritiu utca elején, az ócskapiacnál indul és az Aquastarnál ér véget. Ugyan a projektben nagy vonalakban kerékpárút-építésről beszélünk, azért jóval többről van szó. Felújítjuk a Baritiu utcában a járdákat, a zöldövezetek is változni fognak. A Lázári felé vezető letérőig az utca minkét oldalán fut majd kerékpárút, onnan az aquaparkig pedig csak az egyik oldalon lesz bicajos út - de az 2 méter széles lesz és kétirányú" - magyarázta Kereskényi.

A polgármester egyébként az idei Partiumi Magyar Napok keretében egyeztetett a szatmári kerékpáros társadalom képviselőivel a bicajos utak hálózatának a bővítése kapcsán. Akkor az egyik fontos tényező az volt, hogy az új utak a már meglevőkkel legyenek kapcsolatban. Ez ebben az esetben is így van: az út az Ady Endre utcán már megvan, ezzel áll majd összeköttetésben a Baritiu utcai, szóval gyakorlatilag a Németi református templomtól két keréken és kerékpárúton juthatunk majd el a fürdőig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: